SC Alajärven nuoret kotiturnauksen pisteillä lohkon kärkeen

Joona Rannanpää (vas.), Konsta Vainionpää ja Jimi Haanpää tuulettivat Nibacos 10:a vastaan tehtyä maalia. Oikealla Aatu Rantakangas. Joukkueessa pelaavat myös Topias Peräsalo, Sakari Kolonen, Onni Pannula, Rasmus Joensuu, Nestori Heikkilä, Mikael Honkaniemi, Juuso Pollari, Jami Valpas, Sisu Kiviniemi ja Ilmari Levijoki.
Joona Rannanpää (vas.), Konsta Vainionpää ja Jimi Haanpää tuulettivat Nibacos 10:a vastaan tehtyä maalia. Oikealla Aatu Rantakangas. Joukkueessa pelaavat myös Topias Peräsalo, Sakari Kolonen, Onni Pannula, Rasmus Joensuu, Nestori Heikkilä, Mikael Honkaniemi, Juuso Pollari, Jami Valpas, Sisu Kiviniemi ja Ilmari Levijoki.
SC Alajärven tällä hetkellä ainoa juniorijoukkue, P14–15, pelasi kotiturnauksensa lauantaina Alajärven monitoimihallilla.

Isäntäjoukkue kaivoi voitot Jeppis FBC:sta 5–2 ja Nibacos 10:sta 5–2- Nibacoksen toisen joukkueen kanssa se väänsi tasapelin maalein 2–2.

–Olihan se rankka päivä pojille, kun menimme kymmenellä kenttäpelaajalla. Vastustajilla vaihtopelaajia oli enemmän. Viimeiseen peliin tiedettiin tulevan kaikkein kovin vastus, joka aiemmissa omissa peleissään ottikin suurinumeroiset voitot. Oletus oli, että pisteiden eteen joudutaan tekemään täysi päivätyö, kertoi joukkuetta valmentava Mika Valpas. –Pallollisesti vastapuoli olikin vahvempi. Heillä oli todella kova maalivahti, mutta meilläkin torjuntavastuun jakaneet maalivahdit pelasivat hyvin. Kummallakin oli paljon maalipaikkoja. Tämä joukkue kaivaa työmoraalia kovempiakin joukkueita vastaan, halutaan voittaa kaksinkamppailuja ja sitä kautta pelejä.

SC Alajärvi johtaa sarjaa viiden pelatun ottelun jälkeen neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Alkusarjan neljän turnauksen jälkeen Pohjanmaan alueen kaksi lohkoa jaetaan alempaan ja ylempään loppusarjaan.

–Oltaisiin saatu ilmoittaa joukkue tälle kaudelle SM-sarjaan, mutta meillä on sen verran pieni rinki ja silloin oli vain yksi maalivahti, niin päätimme jatkaa aluesarjassa. Moni viime kaudella samaa tasoa ollut joukkue isommista seuroista lähtikin pelaamaan Suomen mestaruudesta.

2016 aloittaneessa joukkueessa pelaa 2008–2010 syntyneitä poikia Alajärveltä, Vimpelistä, Kuortaneelta ja Alavudelta. Joukkuetta valmentavat myös Jani Joensuu ja Mikko Haanpää.

Varsinaisia tavoitteita joukkue ei ole tälle kaudelle asettanut.

–Pelataan, tehdään parhaamme kentällä ja pidetään hauskaa. Toki kaikkia pelejä lähdetään voittamaan. Tärkeintä minusta on, että pojat kehittyvät ja pysyvät lajin parissa.

Haasteena on se, että niukasta määrästä pelaajia ei kaikkia saada juuri koskaan samaan aikaan harjoituksiin etäisyyksien ja päällekkäisten harrastusten vuoksi.

–Harjoituspeleihin, joita on pelattu tänä vuonna aiempaa tiheämmin seuran naisten joukkuetta vastaan, jokainen kynnelle kykenevä järjestää itsensä mukaan. Alussa naiset veivät pidemmän korren näistä väännöistä, mutta poikien kasvaessa ja taitojen kehittyessä naiset jäävät altavastaajiksi nykyään. Molemmat hyötyvät näistä otteluista, voidaan paneutua niihin asioihin, mitä milloinkin on hyvä harjoitella.

–Meillä suurin haaste on saada syöttöpeli kuntoon. Yksilötaitoa löytyy, mutta usein muutaman syötön jälkeen pallo menetetään tai hätäillään maalintekopaikan rakentamisen kanssa. Pikkuhiljaa siinä on menty eteenpäin.

Osa pojista on jo päässyt kokeilemaan taitojaan miestenkin sarjassa. –Muutama on lupautunut tälle kaudelle tuuraamaan kolmosdivariin, mikäli miehillä on tarvetta pelaajista eivätkä pelit ole päällekkäin.

MONI pojista pelaa myös pesäpalloa. Valpas tietää hierojan töitäkin tehneenä, miten hyvä yhdistelmä pesäpallo ja salibandy ovat.

–Pesäpallossa ja salibandyssä vartalon kiertoliikkeet tapahtuvat pääsääntöisesti vastakkaisilta puolilta, joten lajit tukevat hyvin toisiaan myös vartalon lihastasapainon kannalta. Ja onhan toinen kesä-, toinen talvilaji, vaikka menevätkin osittain päällekkäin. Ylipäätään valintaa eri lajien välillä ei kannattaisi kovin varhain tehdä.

UUDET harrastajat vahvistaisivat joukkuetta ja lajin kenttää, jossa yhteistyötä tehdään SC Alajärven sisällä pyyteettä salibandyn ja ylipäätään ihmisten liikuttamisen eteen.

–Jos salibandy kiinnostaa ja on taustaa lajista tai urheilusta, meidän treeneihin voi tulla kokeilemaan, kannustaa Valpas. –Mikään ei estä tyttöjäkin tulemasta mukaan, sarjassa saa pelata vuotta nuorempien poikien joukkueissa. Monilla joukkueilla on tyttöjä erityisesti maalivahteina, kun ovat nopeita ja notkeita.

Seuraavan turnauksen joukkue pelaa 12. marraskuuta Ilmajoki-hallissa.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.