Yrittäjäfoorumi nosti esille yritysten toiveet ja tarpeet

Lappajärven yrittäjät kokoontuivat kunnan strategian päivittämisen merkeissä
Lappajärven kunnan Yrittäjäfoorumi järjestettiin tiistaina Daniel’s Grillbarin tiloissa Nykälänniemessä.
LAPPAJÄRVEN kunnan koolle kutsuma Yrittäjäfoorumi aikaansai vilkasta keskustelua ja evästystä kuntastrategian päivitykseen. Tilaisuus järjestettiin torstaina Daniel’s Grillbarin tiloissa Nykälänniemessä.

Työn alla olivat yrittämisen edellytyksiin ja matkailuun liittyvät asiat. Vaikka nykyinen strategia on voimassa vuoteen 2025 saakka, on koettu tärkeäksi päivittää sitä muuttuneen toimintaympäristön vuoksi.

–Matkailun edistämisen tiimoilta järjestetään myös valtuustoseminaari Kalajoella, mistä haetaan vinkkejä matkailupotentiaalin hyödyntämiseen, kertoi kunnanjohtaja Sami Alasara.

Viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Yli-Leppälä kertoi, että tulevalle EU-rahoituskaudelle on saatavissa aiempaa isompia, suurempaa määrää yrittäjiä hyödyttäviä hankerahoituksia.

–Ylipäätään hankerahoituksia halutaan nykyään suunnata enemmän yrittäjien yhteistyötä tukevaan toimintaan, jossa voin olla mukana kunnan puolesta kokoamassa yrittäjiä mukaan hankkeeseen ja hoitaa hankehallinnointia.

JPYP:n Maria Ahvenniemi ja Vuokko Kraatari olivat mukana tapahtumassa.

YRITTÄJILLÄ oli näkemys, että apua yrityksen elinkaaren eri tarpeisiin on hyvin saatavilla JPYP:n kautta. Toivomuksia kunnan suuntaan oli esimerkiksi kilpailutusten järjestämisessä niin, että mahdollisimman moni paikallinen yritys pystyisi osallistumaan niihin. Laatukriteerejä ja paikallisuutta voitaisiin ehkä painottaa enemmän.

Myös toimitilojen osalta oli tarpeita.

–Hallitiloille olisi tarvetta myös lyhytaikaisempaa käyttöä varten. Voitaisiinko perustaa paikallinen kiinteistöyhtiö tätä hoitamaan? Edulliset hallivuokrat olisivat vetovoimatekijä uusia yrityksiä tavoiteltaessa, totesivat yrittäjät.

Alasara kertoi, että Lappajärvelle olisi tullut jo useampi yritys kasvukeskuksista, kunhan sopivat tilat olisi ollut valmiina.

–Yrittäjät tekevät nopeita päätöksiä, ei voi jäädä odottelemaan tilojen rakentamista tai muutostöitä pitkäksi aikaa.

Matkailun osalta paikallisten tuotteiden ja osaamisen hyödyntäminen nousi kehityskohteeksi, johon reagoitaneen työpajoilla. Tärkeäksi koettiin toisten yrittäjien tietäminen ja tunteminen, jolloin yhteistyö on mahdollista. Kunnan suhtautuminen yrittäjien ongelmiin on muuttunut, todettiin monesta suusta. Nykyisin keskusteluyhteys on hyvä ja yrittäjien ongelmiin tartutaan aiempaa nopeammin ja tehokkaammin.

Myös asuntokysymykset nousivat esille ja asuntopolitiikkaan toivottiin selkeää strategiaa.

–Työntekijöille tarvittaisiin asuntoja. Ne ovat tärkeä vetovoimatekijä myös lapsiperheiden osalta, kun on uusi päiväkoti ja koulukin, huomautti Kivitipun toimitusjohtaja Heikki Martikainen.

–Lappajärveläisestä perikateudesta ollaan pääsemässä eroon ja yhteistyötä voidaan tehdä eri suuntiin, sillä se sataa kaikkien laariin, todettiin keskusteluissa.

Joihinkin toiveisiin voitiin luvata nopeaa toteutusta. Kuntabrändin rakentamiseen liittyvä kuvapankki aineistoineen on yksi niistä.

KUNNAN puolesta ollaan erittäin tyytyväisiä yrittäjien avoimeen vastaanottoon yrittäjäfoorumia kohtaan ja positiivisena asiana jäi mieleen se, että tällainen verkostoyhteistyö koettiin olevan hyödyllinen toimintapa. Kunnassa koetaan erittäin tärkeänä, että yrittäjät löytävät toisensa jatkossakin ja saadaan parhaat ideat siten hyödynnettyä, Yli-Leppälä totesi tapahtuman jälkeen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.