Penkkiurheilua Saarikentällä ja internetissä – näin eteni Vedon kausi 2022

Vimpelin Veto voitti Superpesiksen 2022
Kiilaan, ja sitten kultamitalit kaulaan! Kuva: Heikki Salmela
Vimpelin Veto voitti Superpesiksen 2022
Kiilaan, ja sitten kultamitalit kaulaan! Kuva: Heikki Salmela
Vimpelin Vedon upea kausi huipentui Suomen mestaruuteen viime lauantaina ja ”Poika” sai kohta kylmän kylvyn Savonjoessa mestaruusjuhlien alkajaisiksi.

Kausi alkoi kevättalvella hallipeleillä, jotka eivät kummoisesti sujuneet, ja Vedolle ennustettiin sijoitukseksi jopa viidettä sijaa. Keväällä runkosarja alkoi kuitenkin lupaavasti ja voittoja alkoi kertyä tasaiseen tahtiin jopa niin, että kotikentällä tappioita ei tullut lainkaan. Sama tahti jatkui runkosarjan loppuun asti ja niinpä Veto voitti koko runkosarjan, vaikka lopussa olikin hieman nihkeämpää. Pudotuspeleissä oli taas tekemisen meininkiä ja ensin pudotettiin Kitee, sitten Joensuu ja lopuksi Manse oikeastaan aika ylivoimaisella tavalla. En ala enempää ruotia ja analysoida Vedon ja pelaajien tekemisiä, vaan koetan hieman kurkistaa kulunutta kautta katsojien ja yleisön näkökulmasta.

Kauden loputtuahan syksyllä on hiljaiseloa pitkän aikaa, mutta netin eri keskustelupalstoilla arvuutellaan kuitenkin tulevia pelaajasiirtoja ja joukkueiden kokoonpanoja ja menestysmahdollisuuksiakin tulevalla kaudella. Facebookissa on ”Pesäpallojuttuja”-ryhmä, jossa on yli 14 000 jäsentä ja sieltä löytyy asiantuntemusta joka lähtöön, sillä jäseninä on entisiä ja nykyisiä pelaajia, tuomareita ja yleensä pesäpallosta kiinnostuneita henkilöitä. Ryhmässä on joskus koviakin väittelyitä peleissä sattuneista tilanteista ja toki laitetaan pelaajia paremmuusjärjestykseen, jaetaan kultaisia mailoja ja räpylöitä, valitaan vuoden pelaajia ja tietysti heti keväällä ennustetaan tuleva mestarijoukkue. Asiaan kuuluu myös pienimuotoinen herjanheitto muiden joukkueiden kannattajille ja riitelyksihän se pakkaa joskus menemään.

Meidän oma, kymmenkunta vuotta sitten perustamani ryhmä Facebookissa on ”Vimpelin Vedon kannattajien FB-ryhmä”, jossa on parituhatta jäsentä ja joka keskittyy lähinnä omien kannustamiseen ja tietysti pesäpalloon liittyvien kuvien, videoiden ja artikkeleiden jakamiseen. Tässä ryhmässä pysytään hyvin asiassa ja keskustelut ja kommentit ovat pääsääntöisesti kannustavia ja omia tukevia. Toki pientä kritiikkiäkin annetaan, kun aihetta on.

Pesäpallon ystäviä hemmoteltiin tällä kaudella oikein kunnolla, kun Ruutu Plussa tarjosi pesäpalloa lähes joka ilta. Ruudusta pystyi seuraamaan paitsi miesten ja naisten Superpesistä, myös alempien sarjojen ja nuorten otteluita. Eihän pesäpallo kummoinen televisiolaji ole, kun palloa ei näe kuin syöttöhetkellä, mutta tunnelmaan on helppo eläytyä ja ottelun voittaja toki selviää. Katsomoissa onkin ollut aikaisempaa vähemmän yleisöä ja yhtenä syynä varmaan onkin juuri Ruudun lähetykset. Toisaalta lähetysten myötä pesäpalloa seuraa entistä suurempi määrä ihmisiä ja todennäköisesti innostuksen myötä he hakeutuvat aikaa myöten myös katsomoihin.

Mainos

Saarikenttä on Suomen kuuluisin pesispyhättö, eikä samaa tunnelmaa löydy mistään muualta. Itse menen jokaiseen otteluun Saarikentälle ja minusta runkosarjan pelit ovat paljon viihdyttävämpiä kuin junnaavat pudotuspelit. Runkosarjassa kokeillaan eri kokoonpanoja ja lyöntijärjestyksiä, erilaisia lyöntiratkaisuja ja pelataan muutenkin rohkeaa ja räiskyvää pesäpalloa, jossa palloa haetaan joesta tuon tuostakin. Olosuhteet yleisölle ovat myös runkosarjassa usein loistavat helteen helliessä ja auringon paistaessa. Toki finaaleissa on jännitystä eri tavalla ja mikäpä yleisönkään on ollessa syksyisen vesisateen lotistessa ja kolean tuulen tunkeutuessa ihan sinne luuytimiin asti.

Onnittelut Vimpelin Vedolle ja kaikille kannattajille Suomen mestaruudesta 2022!

Heikki Salmela

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.