Nästyyki tarjoaa aikamatkallaan rautaisannoksen nostalgiaa

Nostalgista musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä
Arja Tikkanen ja Tarja Kultavuori sekä Seppo Koivisto ja Marko Penninkangas tekevät musiikillisen aikamatkan 1920-luvulta 1980-luvulle. Kuva: Nästyyki
Nostalgista musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä
Arja Tikkanen ja Tarja Kultavuori sekä Seppo Koivisto ja Marko Penninkangas tekevät musiikillisen aikamatkan 1920-luvulta 1980-luvulle. Kuva: Nästyyki
JÄRVISEUTULAISRYHMÄ Nästyykki tuo musiikillisen Aikamatka-esityksensä yleisön eteen perjantaina 23. syyskuuta Levijoen nuorisoseuralla kello 18 ja sunnuntaina 25. syyskuuta Lakis Areenalla kello 14.

Ensimmäisiä maistiaisia aikamatkasta saatiin Alajärven kirjaston Puistopiknikillä kesäkuussa.

–Luvassa on nimensä mukaisesti aikamatka 1920-luvulta 1980-luvulle, suosittuja kappaleita jokaiselta vuosikymmeneltä, kertoo esityksen juontajana toimiva vimpeliläinen Seppo Koivisto.

Esityksen on käsikirjoittanut Tarja Kultavuori, mukana ovat lisäksi Arja Tikkanen, Marko Penninkangas ja Jukka Paananen, joka hyppäsi Heikki Lehisalon tilalle tämän joutuessa jäämään pois muiden kiireiden vuoksi.

–Tekijämiehenä Jukka pystyy astumaan uusiin saappaisiin vaivatta.

Koivisto on tehnyt Kultavuoren ja Tikkasen kanssa yhteistyötä useissa teatteriprojekteissa.

–Meillä on tosi hyvä porukka, meillä on keskenämme hauskaa, juttu lentää ja varmasti se fiilis välittyy yleisöllekin. Harjoitusten ja esitysten sopiminen on kyllä ollut hieman haastavaa, kun kaikki ovat niin monessa mukana.

Koiviston mukaan luvassa on kunnon annos nostalgiaa.

Mainos

–Hyviä kappaleita, jotka kaikki tuntevat, ja jotka herättävät paljon muistoja, hyvin laulettuina. Esimerkiksi Suklaasydän tuo varmasti kaikille mieleen muistoja siitä, missä se on soinut ja mitä silloin on tapahtunut. Tällaiselle 1950-luvulla syntyneelle ne nostavat päällimmäiseksi tunteita siitä, mitä oli olla nuori.

–Tällaisessa ajassa, kun media toitottaa koko ajan negatiivisia uutisia, on sotaa, kurjuutta, hinnat nousevat ja ihmisten elämä tulee raskaammaksi, hyvä musiikki saa unohtamaan huolet ja murheet, saa ajatukset muualle. Nostalgia on nyt erityisesti arvossaan.

KOIVISTON kesä oli kiireinen. Karstulan kesäteatterissa oli 50 harjoitusta ja 20 esitystä, lisäksi oli Kruunuhäät Soinissa, Lapua-elokuvan kuvaukset, Näppiä ja Koppia Saarikentällä, yhteensä viisi eri projektia.

Tällä hetkellä hän on mukana Sademies-esityksessä Lapualla.

–Lapuan teatteri on ensimmäinen harrastajateatteri Suomessa, joka on saanut oikeuden samannimisen elokuvan esittämiseen näytelmänä. Ensi-ilta on 7. lokakuuta. Esitän varainhoitajan roolin.

Muita teatterirooleja ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta Koivisto ennustaa, että jotakin ilmenee, kunhan Sademies on ohitse.

–Aina kun projekti on ohi, uudet mahdollisuudet alkavat kutkuttaa vatsanpohjassa. Kansalaisopiston ryhmä kokoontuu Parkkisen Maritzan ohjauksessa Sääksjärvellä, mutta siinä en ole mukana. Muuta esitystä ei Vimpeliin ole tiedossani ensi talvelle.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.