Kultajuhlinta käynnistyi Vimpelissä: ”Ehkä se parin päivän päästä alkaa hahmottua, mitä tässä on saavutettu”

Vimpelin Veto kylvetti Poikaa Savonjoessa.
Vimpelin Veto kylvetti Poikaa Savonjoessa.
Vimpeliin oli luvattu lauantaille huutomyrskyä ja kultamitalisadetta. Sitä saatiin, kun Veto voitti edellisen kauden mestarin Manse PP:n kolmannessa finaalissa 1–0 (3–2, 2–2). Sadettakin tuli, ensimmäinen jakso käytiin vesisateen vihmoessa saarta ja 3 876 katsojaa, toisella jaksolla pilvipeite oheni, mutta mitaleiden ratkettua sade yltyi jälleen ja kasteli juhlijat. Superpesiksen kulta ja legendaarinen Poika-pysti tulivat Vimpeliin viiden vuoden tauon jälkeen.

Vaikka sadetta oli luvattu, se ei tosifaneja pysäyttänyt.

–Tähän satsattiin, että tätä tullaan katsomaan, kertoivat Ylistarosta saapuneet Hanna-Mari Laitila ja Hanna-Kaisa Iivari.  

–Vimpeli oli vain parempi, pelasi sisällä ja ulkona paremmin. Se voittaa, kumpi tekee vähemmän virheitä.

–Kyllä on seurattu tarkkaan tätäkin kautta. Tahtotila näkynyt kaikessa tekemisessä, mikä selittää voittoa, Laitila kertoi.

–Onhan se hienoa, näille pojille ja miehille, jotka mitalit saivat. Heidän iloa on mukava katsoa. Kovasti ovat tehneet töitä voiton eteen.

–Lasten isä on täältä Vimpelistä, taustoitti Laitila Vedon kannattajaksi päätymistään.

Veljeksille mitalit kaulaan

–Kyllä me ulkona pelattiin hyvää peliä koko ajan ja saatiin Mansen ykköskärkeä kiinni, heidän sisäpeli vaikeutui sitä kautta, tiivisti Vedon kakkospalkittu Aleksi Lassila kultamitalijuhlan humussa.

–Oma suoriutuminen oli nousujohteista finaalisarjan peleissä.

–En oikein tiedä vielä, miltä tuntuu, ehkä se parin päivän päästä alkaa hahmottua, mitä tässä on saavutettu.

Mitalien saaneiden joukossa oli myös hänen veljensä Eemeli Lassila, joka debytoi kauden aikana Superpesiksessä lukkarin roolissa.

–Hyvinhän tuo suoriutui Superissakin, ei ollut mitään ongelmia, kommentoi Aleksi Lassila pikkuveljensä otteita.

Vedossa jatkava Lassila uskoo, että joukkue jatkaa hyvää tekemistä ensi kaudellakin.

-Tietenkin mitali tuntuu ihan hyvältä, vaikken tämän eteen paljon tehnyt, Eemeli Lassila totesi.

Hänen kautensa B-pojissa on vielä kesken, pronssiottelut pelataan tulevalla viikolla. Ensi kaudelle tavoitteena on pelata junnuissa hyvä kausi ja parantaa tietysti sijoitusta kirkkaammille mitaleille. –Superin pelien kanssa ei kannata hätiköidä, ne pelataan jos niitä tulee.

Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi lupasi, että Veto on ensi kaudella vielä entistäkin vahvempi. Joukkue jatkaa melko samalla kokoonpanolla ensi kaudellakin.

Tälle kaudelle Veto onnistui vahvistusten hankinnassa. Lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää on puhkonut linjoja voittaen lyöjäkuninkuuden ja lukkari Teemu Kinnunen on taituroinut itsensä Veto-fanien suosikiksi: hänen nimeään huudettiin katsomosta ja mitalijuhlissa hän sai ympärilleen suuren ja äänekkään kannattajajoukon, jossa useilla oli hänen kuvallaan varustettuja paitoja.

–Meitä on sellainen viiden hengen porukka, joka miettii näitä pelaajahankintoja, Lakaniemi kertoi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.