Aluehallitus kutsuu kuntia neuvottelupöytään vuokrasopimuksista

Hyvinvointialue käy keskusteluja kuntien kanssa sote-kiinteistöjen vuokrista. Kuva: Eija Pippola
Hyvinvointialue käy keskusteluja kuntien kanssa sote-kiinteistöjen vuokrista. Kuva: Eija Pippola
ETELÄ-POHJANMAAN aluehallitus käsitteli 12. syyskuuta kunnilta vuokrattavien toimitilojen tilannetta.

–Hyvinvointialue tulee vuokraamaan alueen kunnilta merkittävän määrän erilaisia toimitiloja. Nyt olemme tilanteessa, jossa kuntien näkemys on, että niiden tulisi saada vuokratiloistaan vähintään kuuden prosentin tuotto. Hyvinvointialue sen sijaan katsoo, että sillä on mahdollisuudet vuokrasopimuksiin, joissa on huomioitu 1,5–2 prosentin tuotto, aluehallituksen puheenjohtaja Lasse Hautala taustoittaa.

–Kuntien kanssa on käyty syksyn aikana tiivistä, hyvää keskustelua asian tiimoilta. Aluehallituksen päätöksen mukaisesti vuokrasopimusneuvotteluja jatketaan seuraavaksi kuntajohtajien, aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajistojen sekä hyvinvointialueen ylimmän johdon kesken.

ESITYSLISTALLA oli useita talouteen liittyviä aiheita. Aluehallitus totesi, että koska hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvion valmistelu on vielä työn alla, osa pykälistä siirretään seuraavaan kokoukseen.  Aluehallituksen ylimääräinen kokous tullaan järjestämään jo tiistaina 20.9. ja sen esityslistalle siirtyivät asiakasmaksuihin, omaishoitajien palkkioihin, välinehuollon palveluverkostoon sekä palvelukriteereihin liittyvät asiat.

Aluehallitus tutustui palvelusetelikokonaisuuden valmistelun tilanteeseen ja hyväksyi muun muassa palvelusetelisääntökirjan yleisen osan, ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalvelun palveluseteliarvot sekä lääkinnällisen kuntoutuksen palvelusetelituotteet ja niiden hinnoitteluperiaatteet.

Mainos

Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen perintäpalveluiden tuottajaksi Suomen Kuntaperintä Oy:n.

Lisäksi se päätti henkilökohtaisen avun sijaismaksatukseen sekä omaishoidon ja perhehoidon palkkioiden maksuun käytettävän Oima Saas-palvelukokonaisuuden hankinnasta hyvinvointialueelle.

Aluehallitus myös hyväksyi rikos- ja eräiden riita-asioiden sovittelua koskevan puitesopimuksen. Koko maakuntaa koskeva sovittelupalvelu siirtyy Seinäjoen kaupungilta hyvinvointialueen tuotettavaksi 1.1.2023 lähtien.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.