Hela22-viikonloppu Kauhavalla

Hela19-harjoituksessa viranomaiset ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun johto istuivat saman pöydän ääreen pohtimaan evakuointiin liittyviä asioita. Kuva: Jouko Liikanen
Hela19-harjoituksessa viranomaiset ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun johto istuivat saman pöydän ääreen pohtimaan evakuointiin liittyviä asioita. Kuva: Jouko Liikanen
Hela19-harjoituksessa viranomaiset ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun johto istuivat saman pöydän ääreen pohtimaan evakuointiin liittyviä asioita. Kuva: Jouko Liikanen
Hela19-harjoituksessa viranomaiset ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun johto istuivat saman pöydän ääreen pohtimaan evakuointiin liittyviä asioita. Kuva: Jouko Liikanen
Maanpuolustuskoulutus ja Vapepa järjestävät yhdessä Hela22-viikonlopun 17. ja 18.9.2022 Kauhavan LSK Business Parkin alueella. Se pohjautuu aluehallintoviraston vuoden 2021 harjoitusteemaan, jonka tavoitteena on selventää toimivaltuuksia ja eri yhteiskunnan toimijoiden rooleja säteilyvaaratilanteesta aiheutuneissa väestönsiirroissa ja evakuoinneissa.

KAUHAVAN entisen lentosotakoulun alue on tullut vuosien varrella Vapepa-toimijoille tutuksi erilaisten tapahtumien kautta. Ensi syksynä, pitkän koronatauon jälkeen, on vihdoin aika palata päiväjärjestykseen myös Hela-harjoituksen osalta.

Maanpuolustuskoulutus ja Vapepa järjestävät yhdessä Hela22-viikonlopun 17. ja 18.9.2022 Kauhavan LSK Business Parkin alueella. Se pohjautuu aluehallintoviraston vuoden 2021 harjoitusteemaan, jonka tavoitteena on selventää toimivaltuuksia ja eri yhteiskunnan toimijoiden rooleja säteilyvaaratilanteesta aiheutuneissa väestönsiirroissa ja evakuoinneissa.

Harjoitusviikonloppuna on perinteisesti pidetty ensiapu-, muonitus- ynnä muita kursseja. Tällä kertaa tapahtuma rakentuu pääosin kaikille yhteisistä erilliskoulutuksista ja toiminnallisesta rastiradasta.

Lauantain ohjelma alkaa yhteisellä kyberturvallisuusinfolla, jonka jälkeen rastikoulutuksena kerrataan muun muassa varautumiseen, väestönsuojeluun ja ensiapuun liittyviä asioita sekä perehdytään EEC (Emergency Evacuation Center) -evakuointiyksikön sisältöön ja toiminnallisuuksiin. Viikonloppuna järjestetään myös etsinnän peruskurssi paikkakunnalla nousseen kysynnän vuoksi.

KOMISARIO Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisilaitokselta toimii rastikouluttajana mielenkiintoisessa osiossa, jossa perehdytään autettavan henkilön profilointiin. MSO-menetelmä (Managing Search Operations) perustuu apua tarvitsevan profilointiin ja sen perusteella tehtäviin päätelmiin henkilön käyttäytymisestä. Menetelmän on huomattu nopeuttavan auttamistoiminnan käynnistymistä ja myös auttajaresurssit voidaan suunnata mahdollisimman tehokkaasti.

Monipuolista ohjelmaa tarjoilevan viikonlopun aikana on mahdollisuus päästä tutustumaan myös väestönsuojelun tueksi koulutettujen pelastuskoirien toimintaan (Peto/VSS) ja Suomen kylien kyläradiokonseptiin.

Viikonloppu huipentuu viranomaisten johtamaan harjoitukseen sunnuntaina 18.9., jolloin päästään harjoittelemaan opittuja taitoja käytännön tasolla.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.