Alajärven kirjastossa tuuletetaan kansallispukuja

EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.

ALAJÄRVEN kirjastossa vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. kello 12–15 kansallispukujen tuuletuspiknikiä.

Tuuletuksia on järjestetty ympäri Suomen jo vuosien ajan perinteisesti elokuussa. Alajärvellä ei tiettävästi tuuletuspiknikille ole aiemmin kokoonnuttu, mutta kenties siitä saadaan vielä uusi loppukesän perinne.

Tapahtuman ydin on kansallis-, kansan- ja muinaispukujen pukeminen ylle, niiden ihastelu sekä keskustelu aiheen ympärillä. Tuuletus on myös paikka vaihtaa kuulumisia ja tavata uusia ja vanhoja tuttuja rennosti pikniktunnelmissa.

–Paikalle voi tulla ulkoiluttamaan omaa tai lainattua pukua. Voit myös yhdistää jonkin kansallispuvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä! Ja ilman muuta paikalle saa tulla aivan vain ihastelemaan kansallispukujen kirjoa, kertoo kirjastosihteeri Kerttu Anttiroiko-Rauma.

Kirjaston tuuletuspiknikillä on esillä erityisesti pukuja Etelä-Pohjanmaalta ja Järviseudulta. Ohjelmassa on myös kansallispukunäytös sekä puvuista koostuvan näyttelyn avaaminen. Lisäksi kuullaan kantelemusiikkia Mari Mularin esittämänä.

–Eikä pidä unohtaa valokuvaamista! Kansallispukutuuletuksissa otetaan tietysti innokkaasti kuvia puvuista. Sään salliessa oleskelemme niin sisä- kuin ulkotiloissa, joten upeita otoksia puvuista saa otettua vaikkapa kirjaston puistoalueella. Omia eväitä saa ottaa mukaan ja nauttia tapahtumasta piknik-tyyliin ja oman aikataulun mukaan pitkän tai lyhyen kaavan mukaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.