Paula Risikko viettää päivän työharjoittelussa Nelimarkka-museolla

EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Suomen museoliiton koordinoiman poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

EDUSKUNNAN sivistysvaIiokunnan puheenjohtaja Paula Risikko tulee tutustumaan Nelimarkka-museon toimintaan keskiviikkoiltapäivänä 31.8.

Suomen museoliiton koordinoiman poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Nelimarkka-museo toimii Etelä-Pohjanmaan alueellisena vastuutaidemuseona. Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi pohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen, asiantuntijapalvelut sekä taidekasvatus. Museo toimii taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana sekä kehittää ja edistää toimialansa yhteistyötä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta.

Paula Risikko pääsee kokeilemaan museotyötä käytännön tasolla. ”Työharjoittelupäivän” aikana hän tutustuu esimerkiksi museoammattilaisten työhön, museon kokoelmatiloihin sekä yleisötyöhön ja näyttelyprosessiin.

Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Vuodesta 2018 alkaen ajankohta on vakiintunut elokuun viimeiseen viikkoon. Osallistujina on ollut viime vuosina noin 70 päättäjää ja useita kymmeniä museoita eri puolilla Suomea. Esimerkiksi kansanedustaja Antti Kurvinen vietti vuonna 2020 päivän työharjoittelussa Kortesjärven jääkärimuseolla.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.