Ukrainalaista taidetta Alajärvellä

Oleksandra Viazinkon näyttelyyn voi tutustua Alajärven kaupunginkirjastolla.
Oleksandra Viazinkon näyttelyyn voi tutustua Alajärven kaupunginkirjastolla.
Viazinko tutkii kuvien ja tekstin avulla ihmisen liminaalisia mielentiloja sekä identiteetin haurautta ja vaihtelevuutta.
Viazinko tutkii kuvien ja tekstin avulla ihmisen liminaalisia mielentiloja sekä identiteetin haurautta ja vaihtelevuutta.

UKRAINALAISEN kuvataiteilijan Oleksandra Viazinkon näyttely “Transition” on esillä Alajärven kaupunginkirjaston galleriatilassa 5.8.–31.8.

Teossarjassa kuvat ja teksti yhdistyvät toisiinsa ja tämän yhdistelmän kautta Viazinko tutkii ihmisen liminaalisia mielentiloja sekä identiteetin haurautta ja vaihtelevuutta. Tekstilähteenään Viazinko hyödyntää William Butler Yeatsin novellia Rosa Alchemica sekä omia muistiinpanojaan.

Viazinko kertoo teoskokoelman teeman kiteytyvän Joseph Rothin romaanin Hotel Savoyn tekstiin: “Juoda miljoonista kupeista olematta koskaan kylläinen, sädehtiä kuin sateenkaari kaikilla väreillä ja olla silti se sama sateenkaari samojen värien skaalalla.” 

Oleksandra Viazinko on vuonna 1991 Vinnytsiassa, Ukrainassa, syntynyt taiteilija, joka on työskennellyt kesän ajan Nelimarkka-museon residenssitaiteilijana Pentti Moision kulttuuriperinnerahaston tukemana. Hän on opiskellut kirjallisuuskritiikkiä Kiovan kansallisessa yliopistossa Mohyla-akatemiassa ja toiminut toimittajana Kiovan akateemisessa Pechersk-teatterissa. Hän on myös Ukrainan naisvalokuvaajien yhteisön aktiivinen jäsen.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.