Veikot taipui tasaisessa kärkiottelussa

Aleksandra Latvala, Saana Lahti ja Milla Hakomäki ovat iskussa ratkaisujen lähestyessä. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski
Aleksandra Latvala, Saana Lahti ja Milla Hakomäki ovat iskussa ratkaisujen lähestyessä. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski
Aleksandra Latvala, Saana Lahti ja Milla Hakomäki ovat iskussa ratkaisujen lähestyessä. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski
Aleksandra Latvala, Saana Lahti ja Milla Hakomäki ovat iskussa ratkaisujen lähestyessä. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski
KPK–LaVe 2–1 (2–3, 5–4, 2–1)

LAPPAJÄRVEN VEIKOT varmisti paikkansa Ykköspesiksen puolivälierissä, vaikka koki niukkaakin niukemman tappion pohjoislohkon kahden kärkijoukkueen kohtaamisessa Kajaanissa. Tuomisena oli kuitenkin yksi tärkeä piste avausjakson täpärän voiton myötä. Ottelutilastojen valossa täytyy vihreäpaitaisena myöntää, että Kajaani ansaitsi voittonsa.

LaVe hallitsi ensimmäisen jakson kulkua hienokseltaan. Kajaani avasi pelin varmasti pelanneen kärjen tekemällä juoksulla. Kajaanilaisten harhaheitolla ykköspesälle Neea Mattila toi tasoituksen. Lohkon tehokkaimpiin kotiuttajiin noussut LaVen kapteeni Sanna Särkijärvi ratkaisi jakson neljännen vuoron aloittavalla läpilyönnillään kolmosrajasta, millä tuli kaksi juoksua. Kotijoukkueen kiri tuotti vain yhden juoksun, mikä ei riittänyt.

Pelissä kuusi juoksua tuonut Pallokerhon kärki Roosa Piironen avasi toisen jakson kunnarilla. Hän toi vielä tuplajuoksun tällä jaksolla kolme juoksua eri lyönneillä taituroineen Mari Kemppaisen lyönnillä. Lavettarien tehokaksikko oli kahdesti onnistunut, Iisa Rintamäki lyöjänä, Saana Lahti etenijänä. Neea Mattila kotiutti Sanni Hirvelän kolmannen vuoron päättävällä tilanteeksi 3-3. Nyt ei Lavettarien puolustus pitänyt, vaan Kajaani otti kaksi juoksua, mitä lähdettiin ajamaan takaa. Aiemmin kotiuttajana pidetty Saana Lahti ehti kotiin Anni Kankaan lyönnillä, mutta Veikkojen annettua ratkaisun hetkillä tasoitusta sisäpelin sähläyksillä jaksovoitto jäi Kajaniin.

Pallokerho otti helposti vieraiden avustamana supervuorossa otteluvoittoon tarvitut kaksi juoksua. Kajaanin Salla Ronkainen päätti tämän pelin neljänteen lyötyyn juoksuunsa. LaVen Milla Hakomäki iski tasoittavalla hermopallon linjaan, mikä riitti Mette Mortensenille. Valitettavasti KPK:n tekemä takapalo tyrehdytti Veikkojen pyristelyn.

Viime peleissä kuten nytkin kotiuttaja onnistunut Iisa Rintamäki palkittiin Veikoista. Lukkari Aleksandra Latvala onnistui lautasen ääressä palkinnon ja polttavimman ulkopelaajan arvon mukaisesti. Vakuuttavin sisäpelaaja oli kolme juoksua tuonut Saana Lahti tehoin 4/6.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.