Lavettaret kukisti sarjajohtajan

LaVe-KPK 2–0 (4–2, 3–0)

KOVA puuskittainen tuuli vaikeutti pelaamista, kun Lappajärven Veikot ja Kajaanin Palllokerho ratkoivat Ykköspesiksen pohjoislohkon järjestystä sarjan kärjessä. Joukkueet kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Osat vaihtuivat keskiviikosta Kajaanissa käydystä pelistä täysin.

Veikot hallitsi suvereenisti pelitapahtumia. Edellistä kohtaamista värittivät lukuisat ulkopelivirheet. Otteluun valmistava harjoitus onnistui hyvin, mistä osoituksena se, että Kajaanin vaihto- ja kotiutustilanteet kuivuivat kokoon hyvin nopeasti liikkuvan ja varman pelaamisen takia.

Sanna Särkijärvi ja Iisa Rintamäki haastoivat vieraiden polttolinjan onnistuneesti, ja Veikot siirtyi kahden juoksun johtoon. Jakson päätösvuorossa Aleksandra Latvala voitti tuulen vastuksen ja yllätti Kajaanin kopparit aivan takarajalle suunnatulla lyönnillä, millä tuli yksi juoksu. Viime peleissä varmasti kotiuttanut Rintamäki puhkaisi vielä linjan vieden joukkueensa neljän juoksun johtoon ennen Pallokerhon tasoittavaa päätösvuoroa. Se onnistuikin luomaan painetta kotijoukkueen hienoisella avustuksella. Tehdyt kaksi juoksua eivät kuitenkaan riittäneet tasoitukseen.

Toista jaksoa edettiin kolmanteen vuoroon saakka juoksuitta. Lavettarien voitontahto nousi jälleen esiin, kun se loi tilanteen päälle. Sanna Särkijärvi kiitti mahdollisuudesta ja iski vastustamattomasti jokerietenijä Eena Rintamäen kotiin.  Saana Lahti varmisteli voittoa vielä takarajalle suunnatulla kovalla vedolla, millä Essi Kivelä ja Särkijärvi kiersivät kotiin. Kotijoukkueen pitävästä ulkopelistä osoituksen on se, että lohkon kärkijoukkue ja kova sisäpelijoukkue Kajaani jäi jaksolla ilman kolmostilannetta ensimmäistä kertaa kauden aikana.

Mainos

Voimasuhteita kuvaavat kolmostilanteet 16-7 ja onnistumisprosentit 57-41 Veikkojen hyväksi. Tasaisesti pelanneesta kotijoukkueesta palkittiin vakuuttavimpana sisäpelaajana Sanna Särkijärvi sekä takakentän pommin iskenyt Saana Lahti. Molemmille kirjattiin kaksi lyötyä juoksua tärkeään paikkaan. Polttavin ulkopelaaja oli sieppari Milla Hakomäki, jonka johdolla Lavettarien etukenttä osoittautui vieraiden kompastukseksi.

–Lähdimme parantamaan keskiviikon alavireistä pelaamista. Onnistuimme siinä ja saimme henkilökohtaiset virheet pois. Ulkopeli oli hyvää eikä räpylävirheitä tullut, joten kotiläksyt oli tehty hyvin. Voitolla on suuri merkitys jatkopelejä ajatellen ja tavoitteena on pysyä piikkipaikalla. Koko joukkue pelasi onnistuneesti ja on tärkeää, että ulkopeli toimi ja saimme Kajaanin vaihdot pois, analysoi pelinjohtaja Matti Larikka pelin kulkua.

Ottelun tulos takasi LaVelle kotiedun pudotuspeleihin. Ensi viikonvaihteessa pelataan Veikkolassa, mutta koronan takia siirretyt pelit pitkittävät vielä runkosarjaa, joten vastustaja ja pelin ajankohta eivät ole vielä tiedossa.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.