Uusimmat kesäblogit:

Lappajärvellä kursseiltiin koko viikonloppu

Eeva Dinga (kuvassa vasemmalla) ja Jade Laine loihtivat korukurssilla upeita korvakoruja.
Eeva Dinga (kuvassa vasemmalla) ja Jade Laine loihtivat korukurssilla upeita korvakoruja.
Aisaparin rahoittama Taito-hanke mahdollisti lapsille ja nuorille onnistumisen hetkiä taiteen ja kädentaitojen äärellä. Viime viikolla järjestetty kurssiviikonloppu starttasi jo torstaina nuorille suunnatulla graffitikurssilla, jossa maalattiin NoTroublen ohjaamana seinään taideteos. Rahkarannassa järjestetty kurssiviikonloppu tarjosi lapsille ja nuorille sekä perjantaina, että lauantaina korukurssin, jossa oli mahdollista valmistaa muun muassa korva-, kaula- ja käsikoruja ja avaimenperiä.

LEADER AISAPARIN rahoittama Taito-hanke mahdollisti lapsille ja nuorille onnistumisen hetkiä taiteen ja kädentaitojen äärellä. Viime viikolla järjestetty kurssiviikonloppu starttasi jo torstaina nuorille suunnatulla graffitikurssilla, jossa maalattiin NoTroublen ohjaamana seinään taideteos.

Graffititaide on 1980-luvulla New Yorkista Suomeen rantautunut kansainvälinen taidemuoto, ja se on myös tällä hetkellä maailman seuratuimpia taidemuotoja.

Kaikki taide toimii tekijälleen aina tehokkaana itseilmaisun ja itsetuntemuksen kanavana. Meidän tulee tarjota nuorille erilaisia mahdollisuuksia kokeilla ja löytää ”se oma juttu”, koska taide on äärettömän tehokas kasvun tukemisen keino. Taiteen avulla voi käsitellä tunteita, ratkaista ongelmia, vahvistaa itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ja tietysti kun näitä asioita vahvistetaan yksilön tasolla, se vaikuttaa positiivisesti myös koko yhteiskunnan tasolla, sanoo Taito-hankkeen vetäjä Johanna Korkea-aho.

Nuoria graffititaide kiinnostaa kovastikin. Seinäjoella se on nostanut suosiotaan hurjasti viime vuosina ja on mukava tuoda tätä kulttuuria myös tänne Lappajärvelle, sanoo NoTroublen hallitukseen kuuluva Pietari Korkiatupa.

LAPPAJÄRVEN Rahkarannassa järjestetty kurssiviikonloppu tarjosi lapsille ja nuorille sekä perjantaina, että lauantaina korukurssin, jossa oli mahdollista valmistaa muun muassa korva-, kaula- ja käsikoruja ja avaimenperiä. Halukkaat saivat perehtyä koivuvanerikorun valmistusprosessiin esittelyvideon välityksellä.

Kurssilta valmistui uniikkeja koruja, joista osa tulee nähtäville loppuvuodesta järjestettävään näyttelyyn. Kurssi suunniteltiin yhdessä Ennikki-koruja valmistavien Enni Annikin ja Harri Hautakankaan kanssa.

Nautimme tästä vähintään yhtä paljon kuin lapset, naurahtaa Annikki.

Lauantaina järjestettiin myös kaksi taidekurssia, joita ohjaamaan saapui taiteilija ja tunnetaideohjaaja Anne Kevätjoki Seinäjoelta. Aiheena oli oma supervoima. Lapset rauhoittuvat lyhyen mielikuvaharjoituksen ja musiikin avulla aistimaan omaa supervoimaa.

 Lapsilla on harvoin sellaista epäonnistumisen pelkoa kuin meillä aikuisilla. He tarttuvat väreihin ja materiaaleihin kukin omalla tyylillään uteliaina ja kaikesta näkemästään innostuvina. Lapset tekevät ilman mielen rajoitteita. Töistä tuli upeita tutkielmia omasta supervoimasta, sanoo Kevätjoki.

Kevätjoki on erikoistunut ohjaamaan vapauttavaa maalaamista, jossa maalaaminen on itsetutkiskelun ja läsnäolon väline ilman arvostelemista tai pyrkimystä tietynlaiseen lopputulokseen.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.