Uusimmat kesäblogit:

Lapuanjoen rantakeidas on yrittäjäpariskunnan osaamisen käyntikortti

Risto ja Leila Riihikangas rakkauden majakan edustalla.
Risto ja Leila Riihikangas rakkauden majakan edustalla.
Kun kaksi tekevää ihmistä inspiroituu, voi seurauksena olla jotain niinkin upeaa kuin Lapuanjoen rantakeidas, jossa molempien osaaminen on taitavasti valjastettu hyötykäyttöön. Risto Riihikangas, 71, ja Leila Riihikangas, 62, kertovat, että Alahärmässä sijaitseva Rantakeidas on Riston lapsuudenkodin pihapiiriin rakentunut kokonaisuus.

KUN kaksi tekevää ihmistä inspiroituu, voi seurauksena olla jotain niinkin upeaa kuin Lapuanjoen rantakeidas, jossa molempien osaaminen on taitavasti valjastettu hyötykäyttöön. Risto Riihikangas, 71, ja Leila Riihikangas, 62, kertovat, että Alahärmässä sijaitseva Rantakeidas on Riston lapsuudenkodin pihapiiriin rakentunut kokonaisuus.

Pihassa oleva aitta vuodelta 1847 on ainoa tontilta löytyvä asia, joka on minua vanhempi, nauraa Risto.

Kaikki Rantakeitaan rakennukset on Risto itse suunnitellut ja rakentanut, pääosin kierrätystavarasta. Kaikki sai alkunsa ikään kuin vahingossa yhdestä savusaunasta.

Pihapiiristä löytyi viljakuivaamo, käyttämätön rakennus. Siihen sitten rakennettiin savusauna. Kiinnostusta löytyi ja pian alettiin kysymään meiltä majoitustiloja. Niitä Risto on sitten tänne rakennellut pikkuhiljaa.  kertoo Leila.

UUSIN rakennus, rakkauden majakka, on syntynyt vuonna 1948 rakennetun rintamamiestalon hirsistä. Ristolla oli selvä visio siitä, millainen majakasta tulee, rakennusprosessin hän saa kuulostamaan helpolta.

Olin sen tarkkaan suunnitellut ja mitannut, niin oli helppo pätkäistä hirret oikeaan mittaan. Katon rakensin omassa hallissa kahdessa osassa ja valmiit osat nostettiin paikoilleen, sanoo Risto.

Kaiken kaikkiaan tontilta löytyy yhteensä kahdeksan majoitustilaa, joista jokainen on uniikki. Kekseliään Riston kädenjälki näkyy pienissä yksityiskohdissa ja viimeisen silauksen ilmeelle antaa vaimo Leilan valitsemat laadukkaat tekstiilit ja sisustukselliset yksityiskohdat.

Rakkauden majakan verhot on aikanaan kutonut Riston täti. Täällä on niin paljon kuin mahdollista kierrätetty ja tuunattu, vanhaa kunnioittaen, kertoo Leila.

VIMPELIN Hallapurolta kotoisin oleva Leila on kouluttautunut lähihoitajaksi ja kosmetologiksi. Työhistoriaa löytyy myös markkinoinnin puolelta. Leilalla on oma Kauneushoitola Leidi, jonka puitteissa hän tarjoaa kosmetologin palveluja Rantakeitaan pihapiirissä.

Kosmetologin työtä olen tehnyt 20 vuotta ja se on mukava lisä tähän Rantakeitaan kokonaisuuteen. Lähihoitajankin tutkinnosta on hyötyä, kun on osaamista, jos esimerkiksi asiakkaalle sattuu jokin tapaturma.

Matkailuauto ja -vaunupaikalta löytyvää näköalasuihkua ihastellessa ei voi kuin ihmetellä, kuinka rohkeasti pariskunta luonut omannäköisensä kokonaisuuden, omat vahvuudet hyödyntäen. Jään myös pohtimaan minkälaisesta aarrearkusta tällaisia ideoita oikein kaivetaan.

Nukkumaan mennessä putkahtelee ideoita mieleen, ja niitä on toteuttamattakin vaikka kuinka, nauraa Risto.

Niin, ei sitä oikein joutenkaan osaa olla. Kerran tässä jaksetaan, niin mitä sitä laiskottelemaan, vahvistaa Leila.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.