Uusimmat kesäblogit:

Evijärvellä konsertoinut Mikko Alatalo pohti levytysuransa lopettamista

Mikko Alatalo esitti kaikkien suomalaisten tuntemia hittejä ja laulatti yleisöä.
Mikko Alatalo esitti kaikkien suomalaisten tuntemia hittejä ja laulatti yleisöä.
Ukrainasta Evijärvelle tulleille ihmisille tarjottiin vapaaliput Mikko Alatalon konserttiin. Alatalon lisäksi myös Ukrainan Kiovasta kotoisin oleva, Evijärvelle pakolaisena tullut Alina Tkachenko lauloi kaksi kappaletta. Harkovalainen taiteilija Svetlana Matvienko puolestaan piirsi ihmisten muotokuvia kahvittelujen lomassa. Ohjelmassa oli lisäksi nuorten tukkilaisnäytös.

EVIJÄRVEN uittomieskämpällä esiintyi sunnuntaina laulaja-lauluntekijä Mikko Alatalo. Hän laulatti yleisöä paitsi omilla kappaleillaan, myös muun muassa Juice Leskisen, Irwinin ja Junnu Vainion hiteillä.

Muutamaa päivää aiemmin Alatalo oli pokannut tämänvuotisen Iskelmä-Finlandian. Hän kertoi, että tunnustus oli hänelle suuri ja kauan odotettu ilo. Hän laskee sen samaan sarjaan kuin pitkäaikaisen lauluntekijäkumppaninsa Harri Rinteen kanssa vuonna 2005 saamansa Juha Vainio -sanoituspalkinnon sekä viimevuotiset kulttuurin Suomi-palkinnon ja lastenmusiikin elämäntyöpalkinnon.

–Iskelmä-Finlandia on arvonnosto sille keikkatyölle ja esiintymiselle. Olen kuitenkin ajanut Suomea suurin piirtein kolme miljoonaa kilometriä ja tehnyt 6 000 keikkaa, hän sanoi, ja lisäsi, että palkinnon perusteina oli toki muitakin asioita hänen pitkän uransa varrelta. 70-luvun alussa hän oli muun muassa aloittamassa Juice Leskisen kanssa manserockin eli suomenkielisen rockin soittamista.

ALATALO on yli 50 vuoden aikana julkaissut 54 albumia, jos kokoelmat lasketaan mukaan. Hän kertoi, että pian on aika lyödä kitara naulaan.

Syyskuussa häneltä ilmestyy iso gospel-levy ”Lapsen usko — surun, toivon ja rakkauden laulut”. Levyllä on muun muassa suomennettu versio Eric Claptonin Tears in Heaven -kappaleesta, johon Alatalo oli hanonut lupaa 30 vuoden ajan.

Hän oli jo varma, että gospel-levy jäisi hänen viimeisekseen, mutta Iskelmä-Finlandian saaminen pani jatkosuunnitelmat uusiksi.

–Kun palkinnon mukana tulee kymppitonni rahaakin, ajattelin, että pistetään se raha kiertoon. Teen vielä yhden levyn, jolla maksan hyvin soittajille — oikeille soittajille, Suomen parhaille, eikä tehdä mitään kitiseviä jousisaundeja tietokoneella, hän sanoi. –Nyt mun täytyy lähteä ensin Rinteen Harrin luo Hiidenmaalle, jossa tehdään lauluja, ja sitten joko Lappiin tai etelään tekemään lisää, ja parin vuoden sisään tulee sitten se viimeinen levy.

KATSOMOSSA oli muun yleisön lisäksi runsaasti ukrainalaisia, joille Evijärvi-seura ja paikalliset yritykset olivat sponsoroineet vapaaliput.

–Evijärvelle on muuttanut yli 40 ukrainalaista. Haluamme, että he voivat tutustua paikallisiin asukkaisiin ja tähän pitäjään. Tämä on Evijärvi-seuran kädenojennus sotaa paenneille, Heikki Valijoki Evijärvi-seurasta kertoi.

Alatalon lisäksi myös Ukrainan Kiovasta kotoisin oleva, Evijärvelle pakolaisena tullut Alina Tkachenko lauloi kaksi kappaletta. Harkovalainen taiteilija Svetlana Matvienko puolestaan piirsi ihmisten muotokuvia kahvittelujen lomassa. Ohjelmassa oli lisäksi nuorten tukkilaisnäytös.

Evijärvi-seura on tarjonnut ukrainalaispojille yksinkertaisia töitä uittomieskämpältä pientä korvausta vastaan.

–He ovat esimerkiksi kasanneet puita latoon ja tehneet muuta tämäntyyppistä. Heidän mukaansa maksamme heille suorastaan ruhtinaallista korvausta, Valijoki naurahti.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.