Uusimmat kesäblogit:

Myrsky ei pilannut Sivuluisurockia

Musiikkia kuultiin tänä vuonna vain yhdeltä lavalta. Kymmenen aikoihin illalla Pohjoisen unen esiintyessä yleisöä alkoi olla jo ihan mukavasti.
Musiikkia kuultiin tänä vuonna vain yhdeltä lavalta. Kymmenen aikoihin illalla Pohjoisen unen esiintyessä yleisöä alkoi olla jo ihan mukavasti.
Kolmas Sivuluisurock järjestettiin onnistuneesti, lauantain vähintäänkin epävakaasta säästä huolimatta. "Telttoja jouduttiin pultata asfalttiin kiinni, ja vielä sen lisäksi lisättiin extrapainoja telttoihin ja myös aitalinjaan. Edellisen yön aikana oli myös satanut niin paljon, että aamusta ensiapu jouduttiin siirtämään jo valmiiksi kasatusta paikasta aivan toisaalle", Jaakko Erkinheimo kertaa. "Ongelmiin reagoitiin ajoissa, ja onneksi sää tyyntyi ennen tapahtuman alkua, ja pahin sadekin alkoi vasta viimeisenä esiintyneen Janne Hurmeen aikana."

SIVULUISUROCK herätti lauantaina Kortesjärven uneliaan keskustan kolmannen kerran. Festivaali pidettiin tänä vuonna hieman aikaisemmin kuin tavallisesti, ja samalla aiempaa pienempänä, sillä musiikkia kuultiin vain yhdeltä lavalta. Illan aikana esiintyivät Kalevankadun laulavana talonmiehenä tunnettu Sepi Kumpulainen yhdessä Juha Saunalan kanssa, eteläpohjalainen Pohjoinen uni, turkulainen metallibändi Sum of Seven sekä iskelmälaulaja Janne Hurme.

Lauantain sää oli lievästi sanottuna epävakaa. Sivuluisurockin tuottaja Jaakko Erkinheimo kertoo, että tapahtuma onnistui lopulta hyvin, mutta se ei vielä iltapäivälläkään ollut lainkaan varmaa myrskyn vuoksi.

–Telttoja jouduttiin pultata asfalttiin kiinni, ja vielä sen lisäksi lisättiin extrapainoja telttoihin ja myös aitalinjaan. Edellisen yön aikana oli myös satanut niin paljon, että aamusta ensiapu jouduttiin siirtämään jo valmiiksi kasatusta paikasta aivan toisaalle, hän kertaa. –Ongelmiin reagoitiin ajoissa, ja onneksi sää tyyntyi ennen tapahtuman alkua, ja pahin sadekin alkoi vasta viimeisenä esiintyneen Janne Hurmeen aikana.

Useita tapahtumia ympäri Suomen, esimerkiksi Vaasa Festival, jouduttiin keskeyttämään tai perumaan samaisen myrskyn vuoksi.

IHMISIÄ oli silti paikalla Kortesjärvellä varsin mukavasti. Lippuja myytiin 350, ja bändit, henkilökunta ja vapaaehtoiset mukaan laskettuna kävijöitä oli noin 400.

–Enemmänkin alueelle olisi mahtunut, mutta tavoitteisiin kyllä päästiin. Huono sää varmasti verotti ainakin satunnaiskävijöiden osalta, mutta samoin kulunvalvonnasta pystyi seurata, ettei ihan kaikki ennakkoon lipun ostaneetkaan uskaltautuneet paikalle tässä säässä, Erkinheimo sanoo.

Kaiken kaikkiaan Erkinheimo pääsi lähtemään kotiin yömyöhään tyytyväisenä siitä, että tapahtuma onnistui hyvin, ja että se ylipäätään pystyttiin pitämään. Aamuyhdeksältä alkoikin sitten jo festarialueen purku kylänraitin varresta.

Hän itse piti erityisesti Sepi Kumpulaisen keikasta.

–Se toimi hyvin tapahtuman avausesiintyjänä luoden rennon tunnelman. Sepi välitti vielä eilen kiitoksia ja kertoi kovasti viihtyneensä Sivuluisurockissa. Myös se, että esiintyjät viihtyvät, on aina tärkeää!

ERKINHEIMO arvelee, että mitä todennäköisimmin Sivuluisurock järjestetään ensi vuonnakin.

–Haluan kiittää kaikkia tapahtuman vapaaehtoistyöntekijöitä: ensiapua, järjestyksenvalvontaa, raksa- ja purkuporukkaa sekä lipunmyyjiä ja anniskelutyöntekijöitä. Ilman vapaaehtoisia ei edes tämän kokoisia tapahtumia olisi mahdollista järjestää. Tärkeää on myös paikallisten yritysten tuki sponsoroinnissa, joka kertoo mielestäni siitä, että Kortesjärvelle tapahtumat ovat tervetulleita.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.