Neljännen rokotteen aikatauluja Kaksineuvoisen alueella

THL suosittelee koronarokotteen neljättä annosta voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kaikille yli 60-vuotiaille sekä 18–59-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen rokoteannoksen jälkeen. Jos on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotusta, ei neljättä annosta tarvita. 

Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suositellaan viidettä koronarokoteannosta, kun edellisestä tehosteesta on kulunut 4–6 kuukautta. Jos on sairastanut koronan ja saanut neljä rokoteannosta, ei viidettä annosta tarvitse. Sairastettu korona vastaa myös immuunipuutteisilla yhtä rokoteannosta. 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella viikolla 32 yli 12-vuotiaat voivat hakea koronarokotuksen ilman ajanvarausta seuraavina aikoina: tiistaina 9.8. Ylihärmästä kello 9–15.30, keskiviikkona 10.8. Alahärmästä kello 9–15.30, torstaina 11.8. Kauhavalta kello 11–18, torstaina 11.8. Kortesjärveltä klo 9–15.30 ja perjantaina 12.8. Evijärveltä kello 9–15.30.

Viikolla 34 rokotuksen voi hakea tiistaina 23.8. Ylihärmästä kello 9–15.30, keskiviikkona 24.8. Alahärmästä kello 9–15.30, torstaina 25.8. Kauhavalta kello 11–18, torstaina 25.8. Kortesjärveltä kello 9–15.30 ja perjantaina 26.8. Evijärveltä kello 9–15.30.  

Rokotteena on Pfizer.

Lisäksi saatavilla on Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotetta yli 12-vuotiaille ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Rokotetta voidaan antaa myös 12–17-vuotiaiden riskiryhmäläisten tehosteannoksina, jos henkilöllä on lääketieteellinen este ottaa Comirnatya, sekä kaikkien yli 18-vuotiaiden tehosteannoksina. Nuvaxovid-rokotteelle rokotusaika varataan numerosta 040 1908391 (soittoaika maanantaista torstaihin kello 12-13). 5–11-vuotiaille lapsille rokotusaika varataan lastenneuvolasta.  

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastettu koronavirustauti muodostaa suojaa uutta tartuntaa vastaan samalla tavoin kuin yksi rokoteannos, kunhan rokoteannoksen ja koronavirustartunnan väli on vähintään kuusi viikkoa. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.  

Tarkemmat ohjeet koronarokotuksista löytyvät kuntayhtymän verkkosivuilta: www.kaksineuvoinen.fi

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.