Kevyen musiikin orkesteri hyvästeli pitkäaikaisen vetäjänsä muistokonsertissa

Kevyen musiikin orkesteri esitti muun muassa kappaleen ”Musta neito Bogotan”.
Kevyen musiikin orkesteri esitti muun muassa kappaleen ”Musta neito Bogotan”.
Kevyen musiikin orkesteri esitti muun muassa kappaleen ”Musta neito Bogotan”.
Kevyen musiikin orkesteri esitti muun muassa kappaleen ”Musta neito Bogotan”.
Talolla tavataan -tapahtuman yhteydessä pidettiin 87-vuotiaana kesällä 2021 edesmenneen Raimo Erkinheimon muistokonsertti, jossa esiintyi Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri. Konsertin ohjelmassa seurattiin aikajärjestyksessä Erkinheimon uran vaiheita 25 kappaleen verran. Nuorisoseuran sali oli tupaten täynnä yleisöä viimeistä tuolia myöten.

KORTESJÄRVEN nuorisoseuralla järjestettiin sunnuntaina 15. kerran Talolla tavataan -tapahtuma.

Sen yhteydessä pidettiin 87-vuotiaana kesällä 2021 edesmenneen Raimo Erkinheimon muistokonsertti, jossa esiintyi Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri.

Erkinheimo tunnettiin pitkän linjan musiikkimiehenä, joka jätti kädenjälkensä niin Kortesjärven kuin maakunnankin musiikkiin.

Kun kansalaisopisto aloitti toimintansa Kortesjärvellä vuonna 1963, hän lähti mukaan opettajaksi ja johtamaan mieskuoroa ja puhallinryhmää, josta myöhemmin muodostui kevyen musiikin orkesteri. Hän toimi sen vetäjänä kuolemaansa saakka.

Sen lisäksi hän soitti elämänsä varrella useissa tanssimusiikkiyhtyeissä, ensimmäisessä jo teini-ikäisenä 50-luvulla, ja johti muun muassa paikkakunnan mies- ja kirkkokuoroja. Hänen pöytälaatikkosävellyksistään julkaistiin muun muassa cd-levy ”Rakkauden rannalla” vuonna 2017.

Vuonna 1988 tasavallan presidentti myönsi Erkinheimolle hänen ansioistaan musiikin saralla director musices -arvonimen.

KONSERTIN ohjelmassa seurattiin aikajärjestyksessä Erkinheimon uran vaiheita 25 kappaleen verran. Nuorisoseuran sali oli tupaten täynnä yleisöä viimeistä tuolia myöten.

Kevyen musiikin orkesterissa esiintyivät solisteina Ulla Mäki, Lea Mäkisuvio, Jorma Syrjälä, Ossi Kottari ja Matti Viitala ja soittajina Merikristiina Kiri, Ida Pollari, Tauno Rauma, Hanna Erkinheimo, Ritva Erkinheimo ja Voitto Erkinheimo.

–60-luvulla ja myöhemminkin oli solistin, monesti Raimon, laulettava kaikenlaisia suosittuja kappaleita, olivatpa ne sitten kenen tahansa alkuperäisesityksiä. Myös uudet, suosikeiksi nousevat kappaleet oli osattava ennakoida ja ne piti ottaa ohjelmistoon. 60-luvulla radion listaohjelma oli tässä hyvä apu, pohjusti konsertin juontanut Jaakko Niemistö ennen kuin orkesteri soitti kolme 60-luvun kappaletta: ”Hiekkaa”-tangon sekä ”No niin Marylou” ja ”Kun hämärtää” -hitit.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.