Kuula vei pesistrillerin

Sanni Hirvelä syöksyy tuplajuoksun oman kunnarinsa jälkeen. Kuva: Jani Vuorela
Sanni Hirvelä syöksyy tuplajuoksun oman kunnarinsa jälkeen. Kuva: Jani Vuorela
Sanni Hirvelä syöksyy tuplajuoksun oman kunnarinsa jälkeen. Kuva: Jani Vuorela
Sanni Hirvelä syöksyy tuplajuoksun oman kunnarinsa jälkeen. Kuva: Jani Vuorela
LaVe–YK 1–2 (1-6,(5-1),(1-1)(4-7)

VEIKKOLAN pesäpallokentällä nähtiin ja koettiin todellinen pesistrilleri Lappajärven Veikkojen ja Ylivieskan Kuulan vääntäessä Ykköspesiksen pisteistä oikein pitkän kaavan mukaan. Ottelussa riitti käänteitä puolin ja toisin. Ratkaisu venyi lopulta kotiutuskilpailun kolmannelle kierrokselle saakka, minkä Kuula lopulta vei.

Lavettaret on kärsinyt terveysongelmista viime viikkoina, minkä vuoksi kaksi peliä on siirtynyt uuteen ajankohtaan. Lauantaiksi tilanne parani sen verran, että pelikuntoisia oli riittävä määrä. Joukkue ei ollut kuitenkaan valmis ottelun alussa. Sisäpeli takkusi merkkivirheiden vuoksi. Ulkopelissä tuli useita virheitä, mistä Kuula rokotti surutta. Toisessa vuorossa vieraat rummuttivat kuusi juoksua osin ottamattomillakin lyönneillä. Sanna Särkijärven kotiuttaessa Mette Mortensenin välilyönnillä kolmannessa vuorossa antoi pientä toivoa emännille paremmasta.

Ylivieskan liukas kärki Jenni Matola oli vaikeasti pidäteltävissä. Hän meni vastustamattomasti kentälle ja toikin sitten toisen jakson alussa vieraiden johtojuoksun. LaVe sai vihdoin kolmannessa vuorossa tasoituksen Ella Kurkimäen kotiuttaessa Essi Kivelän.

Päätösvuorossa Lavettaret oli jo syvässä sillassa. Taululla oli kaksi paloa ja kahta juoksua tarvittiin, jotta voitosta voitaisiin vielä haaveilla. Joukkueen kuopus Sanni Hirvelä teki todellisen uroteon. Hän iski viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä kolmospuolelta läpi saatellen toisen jokerin Anna-Elisa Pukkisen kotiin ja kiersi itse Veikkolan ahtaalla kentällä kunnarin. Tämä vapautti kotijoukkueen pelin. Kärkietenijät Neea Mattila ja Essi Kivelä kaunistelivat vielä jaksovoittoa onnistuneilla lyönneillä.

Ylivieska avasi supervuoron juoksulla, mihin parivaljakko Kurkimäki–Mortensen antoi vastineen tasoittavalla. Valitettavasti LaVen juoksut jäivät siihen ja mentiin kotariin. Kuulan viisikosta kaksi paria onnistui ensimmäisellä kierroksella, mihin Veikot vastasi Särkijärven ja Julianna Peltoniemen onnistumisilla.

Toisella kierroksellakaan ei saatu ratkaisua, vaikka mahdollisuuksia tarjoiltiin molemmin puolin. Väkevästi koko ottelun lyöneet Kurkimäki ja Hirvelä onnistuivat nyt Veikoista. Kuulasta löytyivät pelin ratkaisijat. Tea Santahuhta iski etenijän kotiin jokaisella kierroksella. Kiia Jauhiainen ja Nea Tuikka tuulettivat kahdesti onnistumistaan. Kolmas kierros merkattiin vieraille tylysti 3–0.

Sanni Hirvelä pelasi pirteästi 80 prosentin tehoilla jokerin roolissa ja palkittiin vakuuttavimpana sisäpelaajana. Toisen palkinnon nappasi lukkari Essi Kivelä. Polttavin ulkopelaaja oli linjassa laajasti liikkuva Julianna Peltoniemi. Nämä molemmat keräsivät myös mailan varressa hyvät tehot.

Lavettarilla on tulevalla viikolla kolme kovaa peliä. Maanantaina matka suuntautuu Kankaanpäähän ja keskiviikkona Raaheen.  Sunnuntaina Veikkolaan saapuu etelälohkon kakkospaikka hallussaan pitävä Laitialan Jyske. Peli alkaa kello 17. Lappajärven Veikot juhlistaa silloin pesäpallon satavuotista taivalta ja tarjoaa sisäänpääsyn kahdelle yhden hinnalla. Ottelun tiimoilla on tarjolla muutakin ohjelmaa, joten nyt suunnaksi Veikkola.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.