Vasikka-ahon markkinoilla nähdään tänä vuonna myös kotieläintila

Markkinoilla pitäisi aina paistaa aurinko, ja siellä on lupa herkutella vuoron perään kahvilla, jäätelöllä ja paistetulla makkaralla.
Markkinoilla pitäisi aina paistaa aurinko, ja siellä on lupa herkutella vuoron perään kahvilla, jäätelöllä ja paistetulla makkaralla.
Markkinoilla pitäisi aina paistaa aurinko, ja siellä on lupa herkutella vuoron perään kahvilla, jäätelöllä ja paistetulla makkaralla.
Markkinoilla pitäisi aina paistaa aurinko, ja siellä on lupa herkutella vuoron perään kahvilla, jäätelöllä ja paistetulla makkaralla.
Pedersöreläisen Storstaragårdin tilalta tuleva aasi Carmen on varmasti markkinoiden vetonaula.
Pedersöreläisen Storstaragårdin tilalta tuleva aasi Carmen on varmasti markkinoiden vetonaula.

JO 39. kerran mennään markkinoille sunnuntaina 17.7. Kahvin, makkaranpaiston ja lähituottajien tuotteiden lisäksi nuoria kävijöitä houkuttelevat paikalle kotieläintilan asukit. Markkinat järjestää Vasikka-ahon kylätalon porukka yhdessä talkoolaisten kanssa, ja tuotot käytetään Sopulan toiminnan pyörittämiseen.

Mehiläistarhayrittäjä Jyrki Uusitalon mukaan tarjolla on jälleen uutta ja mukavaa. Markkinapaikalle saadaan aasi, kaneja, lampaita, kanoja ja poneja sekä mahdollisuuksien mukaan vasikka. Ajatuksena on pyrkiä tekemään eläimiä oikeasti tutuiksi ja vahvistamaan lasten luontosuhdetta. Ja lasten mukana tietenkin tulevat vanhemmat tai isovanhemmat asioimaan markkinoille.

–Aasin huudon kun pääsee kuulemaan niin sitä ei hevillä unohda, myhäilee Uusitalo, joka tuo markkinoille tämän kesän uuden sadon hunajan.

SOPULAN kylätalon lähipiiriin kokoontuu arviolta 30–40 myyjää, käsityöläisiä ja lähiseudun tuottajia, osa kauempaakin. Kylätalon puolesta myynnissä on kahvia ja kotona paistettua pullaa ja piirakkaa, jotka on vuosi toisensa jälkeen todettu maailman maistuvimmiksi markkinakahveilla. Mukaan saadaan lätyn paistajia, perunan ja marjojen myyjiä, ja todennäköisesti mansikka-aika on myös parhaimmillaan. Unohtaa ei toki sovi Kottarin kotijäätelöä, Muun jäätelöä. Arpajaisissa on tällä kertaa palkintona kolmevaihteinen polkupyörä, terassin penkki, painepesuri ja virveli. Houkutuksia on siis monenlaisia.

–Näillä markkinoilla pyritään esittelemään lähialueiden tuottajia ja yrityksiä, mainitsee Uusitalo. –Suositaan käsityöläisiä ja pienyrittäjäpohjaista toimintaa ja halutaan näyttää vähän erilaiselta kuin muilla markkinoilla.

Mainos

MARKKINOILLA on tärkeä sijansa ihmisten yhteen tuojana. Markkinapaikalla tapaavat paikkakuntalaiset, mökkiläiset, sukulaiset ja tuttavat. Täällä on tilaisuus törmätä entisiin evijärveläisiin, joita ei vuoden mittaan muuten tapaisi.

Yhteen tulemisen tarve todettiin myös viime vuonna, jolloin markkinat toteutettiin harvennetuin paikoin ja kävijämäärää jatkuvasti seuraten. Järjestysmiehet kiersivät ja kontrolloivat.

Nyt näitä rajoituksia ei ole, ja Vasikka-aholle toivotetaan tervetulleiksi ystävät ja kylänmiehet nauttimaan ihmisvilinästä ja lähiseudun tuotteiden ostamisesta.

Aino Alppinen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.