Kolmen viikon interrail-matkan kohokohta löytyi vuoristosta

thumbnail_IMG_2803
thumbnail_IMG_2803
VIMPELIN Saarikentällä tapahtuu monenlaisia asioita. Viime kesänä alajärveläislähtöiset sisarukset Ruut Niemi ja Rebekka Saukko päättivät pelin aikana katsomossa istuessaan lähteä interrailille.

–Reilaaminen tarjoaa mahdollisuuden nähdä paljon paikkoja, joten se kuulosti houkuttelevalta seikkailulta. Tykkäämme molemmat matkustamisesta ja ajattelimme, että voisimme lähteä yhdessä reissuun. Syksy ideoitiin ja vuodenvaihteen jälkeen aloimme tehdä tarkempia suunnitelmia.

Kaksikko lähti liikkeelle interrailin 50-vuotisjuhlavuonna; ensimmäiset eurooppalaisnuoret lähtivät interrailpassien houkuttelemina junilla kohti seikkailuja vuonna 1972.

Alajärvellä asuva Saukko ja Oulussa asuva Niemi lähtivät yhteiselle matkalle 15. kesäkuuta Helsinki-Vantaalta kohti Kroatian Splitiä.

–Suunnitelmana oli tulla sieltä maateitse takaisin Suomeen. Suunnitelma on pääpiirteittäin pitänyt, tosin teimme yhden lisäpysähdyksen Bratislavassa.

Ennalta suunniteltuja pysäkkipaikkoja olivat Splitin lisäksi Zagreb, Bled, Bad gastein, Wien, Praha, Hampuri ja Kööpenhamina. Tanskasta suunnataan Tukholman kautta laivalla Suomeen, joten lehden ilmestyessä Niemen ja Saukon on määrä olla jo kotimaassa.

–Kokonaispituudeksi reissulle tulee kolme viikkoa.

Kahden hiljaisemman reilausvuoden jälkeen Euroopan junaraiteilla on jälleen kuhinaa.

–Reppureissaajia on liikkeellä paljon. Olemme tavanneet erityisen paljon australialaisia, amerikkalaisia ja brittejä. Eräs australialainen kertoi, että sieltäpäin kaikki matkustavat nyt Eurooppaan kahden vuoden koronatauon jälkeen.

ENSIMMÄISTÄ kertaa interraililla olleet yllätti positiivisesti hostellimajoitusten mielekkyys sekä reppureissaajien kulttuuri.

–Hostelleilla on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja muilta reissaajilta on saatu hyviä vinkkejä, minne mennä ja mitä tehdä.

Mainos

Liian jännittäviltä sattumuksilta Niemi ja Saukko ovat matkansa aikana välttyneet, mutta hauskaksi muistoksi jää wieniläisessä ravintolassa sattunut tilanne.

–Päädyimme paikallisten vanhempien herrojen pyynnöstä laulamaan yhdessä suomalaisen ystävämme kanssa Maamme-laulun, jonka jälkeen koko ravintola taputti meille.

Hienoimmaksi kokemukseksi he rankkaavat Itävallan Alpit Bad gasteinilla.

–Menimme gondola-hissillä yli kahden kilometrin korkeuteen, missä näkyi vuorenhuippuja joka ilmansuuntaan. Näky oli upea!

Huonona puolena he näkevät tässä matkustustavassa sen, että reilaaminen vaatii koko ajan jatkuvaa selvittelyä, milloin ja mistä juna lähtee, miten päästä juna-asemalta hostellille, voiko hostellilla laittaa ruokaa ja niin edelleen.

–Kesäsesonkiaikaan junissa ja hostelleilla on ruuhkaisaa, joten viime hetken muutokset suunnitelmiin voivat tuoda mutkia matkaan.

Saukko ja Niemi kuvailevat budjettiaan melko niukaksi.

–Olemme suunnitelleet käyttävämme päivässä noin 60 euroa per henkilö majoitukseen, ruokaan, aktiviteetteihin ja mahdollisiin junien paikkavarauksiin. Lennot ja interrail-passit oli ostettu jo etukäteen, joten ne eivät tuohon summaan sisälly. Toki vieläkin niukemmalla budjetilla pystyisi reissaamaan!

He suosittelevat junamatkustusta kaikille, jotka haluavat tutustua Eurooppaan ja ovat valmiita pieneen seikkailuun.

–Nykyäänhän Interrail-passi on saatavilla kaiken ikäisille.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.