Kuukauden pelaajaksi valittu Vainionpää on nauttinut Vedossa pelaamisesta ”äärimmäisen paljon”

JP Vainionpää on ollut hurjassa lyöntivireessä.
JP Vainionpää on ollut hurjassa lyöntivireessä.
VIMPELIN Veto kasvatti johtoaan Superpesiksessä viime viikon peleissä. Veto on kerännyt 15 pelaamastaan ottelusta 40 pistettä, ja johtaa seuraavina tulevia Sotkamon Jymyä, Manse PP:ta ja Kouvolan Pallonlyöjiä noin 10 pisteellä.

Veto on noussut myös eniten juoksuja tuoneeksi joukkueeksi (10,4/ottelu), eniten kolmostilanteita luoneeksi joukkueeksi (18.4) ja myös kärkilyöntitilaston kärkeen (42,4). Katsojamäärissä Veto on viidentenä 1 281,3 katsojan keskiarvolla, kun kärkeä pitää Sotkamon Jymy 1 600,8 katsojalla.

Helteisessä säässä Saarikentällä viime viikon tiistaina pelatun Keki-ottelun pisteet jäivät Vimpeliin lukemin 2–0 (3–1, 13–4).

–Pelattiin hyvää ulkopeliä, vastustaja ei saanut vastustaja ilmaiseksi oikein mitään – sisällä meillä on ollut koko kausi hyvää tekemistä, jatkettiin siitä, tiivisti kesäkuun kuukauden Superpesis-pelaajaksi valittu Jukka-Pekka Vainionpää ottelun kulun.

Ottelun ajaksi Superiin paluun tehnyt Veto-legenda Tuomo Lönnmark sai yleisöltä raikuvat aplodit. Lönnmark sijaisti Matias Rinta-ahoa.

–Oli äärimmäisen mukava saada pelata Lönnin kanssa. Aika leppoisesti hän tuli, ei tainnut paljon jännittää ja hyvin pelasi.

Vierailta parhaana palkittiin lukkari Jani Lassila, kakkospalkinnon sai Teemu Isoketo. Vainionpää palkittiin Vedon parhaana, kakkospalkittu oli Mikko Kanala ja Ruutu-tähtipelaaja Teemu Kinnunen.

TORSTAINA Imatralla Veto näytti vahvaa ulkopeliä sekä onnistuneita kotiutuksia ja otti voiton IPV Redsistä 2–0 (1–15, 1–3).

–Imatralla saatiin äärimmäisen hyvä startti peliin, monta juoksua lyötiin alle, näytettiin kaapin paikka ja vaikka toka jakso oli tiukka, ei meillä sinänsä mitään hätää ollut.

Kanala ehti tuoda neljä juoksua ennen kotipesään tulon yhteydessä tapahtunutta loukkaantumistaan. Hän on sivuissa peleistä joitakin viikkoja. Hänen tuuraajakseen siirtynyt jokeri Jere Saukko toi viisi juoksua. Vainionpää ja Janne Mäkelä löivät kumpikin viisi juoksua. Ruutu-tähtipelaajana palkittiin Severi Lassila, Vedon ykköspalkinnolla Janne Mäkelä ja kakkospalkinnolla Elmeri Anttila.

Lauantaina Koskenkorvalla pelattiin pienemmin marginaalein, 0–2 (4–5, 2–5).

–Se oli sellainen väsynyt taistelu, molemmilla joukkueilla oli kolmas ottelu viikkoon ja pitkät matkat takana, ei siinä paljoa ollut tunnetta pelissä, mutta hyvin sielläkin pelattiin. KossU rakensi hyvin tilannetta, pelasi hyvän pelin ja niin mekin kyllä, kun voitettiin. Molemmilta nähtiin hyvää ulkopeliä, sisäpeli ei niinkään ollut loistavaa.

Vedon Veeti Kortehisto pelasi uransa ensimmäisen Superpesisottelunsa ja kirjautti yhden kärkilyönnin. Vimpelin parhaina palkittiin Aleksi Lassila ja Teemu Kinnunen.

EILEN Veto pelasi Imatran Palloveikkoja vastaan Saarikentällä, torstaina on matka Kankaanpäähän ja maanantaina Vimpeliin saapuu Hyvinkään Tahko.

–Kankaanpäässä on viime aikoina paljon porukkaa vaihtunut, ei tiedetä ketä siellä pelaa torstaina, tietänevätkö itsekään. Kova valmistautuminen otetaan alle ja mennään pelaamaan meidän näköistä pesistä, katsotaan mitä käy.

–Tahko on kova joukkue. Saadaan siitä hyvä vastus meille tänne Saareen, tulee tiukka peli ja siihen pitää äärimmäisen hyvin valmistautua, tehdä oikeita asioita ja ottaa selvää mitä he ovat puuhailleet.

PAITSI kesäkuun pelaajaksi, myös kuukauden jokeriksi valittu Jukka-Pekka Vainionpää pitää lyöjätilaston kärkipaikkaa (1+49). Hän iski kesäkuun yhdeksään otteluun tehot 1+31 lyötyä, 6 tuotua ja 47 kärkilyöntiä sekä vei peräti viidesti joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon. Viisinkertaiselle lyöjäkuninkaalle valinta kuukauden pelaajaksi on uran neljäs.

–Syitä hyvään vireeseen ovat varmasti hyvin mennyt treenikausi, hyvä itseluottamus mailan varressa sekä se, että tilannetta on ollut paljon, koska joukkue on onnistunut hienosti.

Vainionpää kertoo nauttineensa Vedossa pelaamisesta äärimmäisen paljon.

–Joukkue on hyvä ja kotikatsomo on ottanut omakseen, ei muuta kuin päästää menemään.

Vaikka sairasteluista ja loukkaantumisista on aiheutunut joukkueessa kauden aikana joitakin poissaoloja, se ei ole näkynyt joukkueen tekemisessä.

–Kovia äijiä on sivussa, mutta hyviä miehiä on ollut laittaa tilalle. Se on hieno tilanne.

Kausi on pitkä ja tiivistahtinen. Päivittäistä tekemistä toteutetaan Vedossa päivä ja ottelu kerrallaan, eikä asioiden edelle mennä, mutta viime kauden pudotuspelien tapahtumat on analysoitu ja asioita pyritään tekemään toisin.

–Kaikenlaista voi vielä tapahtua, nyt keskitytään siihen, että ollaan jatkossa ja hyvässä iskussa runkosarjan päätteeksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.