Etelä-Pohjanmaalla alitettiin 5000 työttömän työnhakijan raja

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (3,2 %), Evijärvellä (3,7 %) ja Soinissa (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (3,2 %), Evijärvellä (3,7 %) ja Soinissa (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (3,2 %), Evijärvellä (3,7 %) ja Soinissa (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (3,2 %), Evijärvellä (3,7 %) ja Soinissa (3,9 %).
Toukokuun lopussa Etelä-Pohjanmaan alueella oli 4981 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä laski 1097 henkilöllä eli 18 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski 21,8 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla on ollut alhaisempi viimeksi syyskuussa 1990.

Vuoden ajasta riippuen työttömyyttä kuvaavat kuukausiluvut vaihtelevat ja työmarkkinoiden toiminnalle on tyypillistä voimakkaat kausivaihtelut. Vuoden alimpia työttömien työnhakijoiden määriä on yleensä mitattu toukokuun ja syyskuun lopussa.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 5,8 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,4 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,9 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Järviseudun alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kuortaneella (-35 %), Soinissa (-33 %) ja Evijärvellä (-29 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 4054 kappaletta, joka oli 1574 kappaletta (63,5 %) enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 8957 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.