• Avajaistunnelmia Chihchibusta. Kuvat: Heikki Mäkipää

Kraatterijärven Geopark esillä Japanissa

PERJANTAINA 17. kesäkuuta pidettiin Chichibun kaupungissa Japanissa Kraatterijärven Geopark -näyttelyn avajaiset.

–Näyttely on osa Nordic Baseball Diplomacy -hanketta, jonka avulla Kraatterijärven alueen historiaa, elinkeinoelämää ja kulttuuria tuodaan esille japanilaisille asiakkaille. Päämääränä on saada turismia ja yritystoiminnan aktiivisuutta maidemme välille, kertoo Nordic Baseball Diplomacy-hanketta luotsaava Heikki Mäkipää.

Chichibun kaupunki on Saitaman prefektuurissa oleva noin 62 000 asukkaan kaupunki Tokion pohjoispuolella.

–Kaupunki ”elää” kalkkikivilouhoksesta ja sen tuomista työpaikoista turismin ohella. Näin ollen se sopii mainiosti Kraatterijärven Geoparkin ystäväksi, etenkin kun Chichibun Geoparkin syntyyn on voimakkaasti vaikuttanut suomalainen geologi, professori Mikael Fortelius.

Näyttelyn pystytyksessä avusti Kraatterijärven Geoparkin Japanin agentti Mr. Akira Yonetake.

Näyttely lähtee kiertueelle heinäkuussa naapurikaupunki Yokozeen ja sieltä Toyakon kaupunkiin Hokkaidolle syyskuussa ja lokakuussa Kawagoen kaupunkiin. Sen jälkeen näyttelykokonaisuus siirtyy Kyushun saarelle isompiin Kumamoton ja Kagoshiman kaupunkeihin.

Jaa juttu: