Hevostelua aamusta iltaan päiväleireillä JAMIN tallilla – 4H-yritys Team Juniorse tarjoaa heppapuuhia myös syksyllä 

Teamjuniorsen Minttu Ekman (vas), Sofia Poikola ja Inari Lindgrén haluavat tarjota leiriläisille kiireettömän, hauskan ja turvallisen tallipäivän. Päiväleirit jatkuvat syksyllä.
Teamjuniorsen Minttu Ekman (vas), Sofia Poikola ja Inari Lindgrén haluavat tarjota leiriläisille kiireettömän, hauskan ja turvallisen tallipäivän. Päiväleirit jatkuvat syksyllä.
Teamjuniorsen Minttu Ekman (vas), Sofia Poikola ja Inari Lindgrén haluavat tarjota leiriläisille kiireettömän, hauskan ja turvallisen tallipäivän. Päiväleirit jatkuvat syksyllä.
Teamjuniorsen Minttu Ekman (vas), Sofia Poikola ja Inari Lindgrén haluavat tarjota leiriläisille kiireettömän, hauskan ja turvallisen tallipäivän. Päiväleirit jatkuvat syksyllä.
Hevospainotteisella maaseutuyrittäjälinjalla JAMIn Kurejoen yksikössä opiskelevat nuoret tarjoavat 4H-yrittäjinä hevospäiväleirejä lapsille.

ALLI, Muru ja Saana asettuvat sopuisasti vierekkäin kuvaamista varten. Tai odottakaas. Saana käy vielä nopeasti tutkimassa kameran ennen kuin valokuvaa päästään ottamaan. 

Nämä kolme rauhallista heppakaunotarta JAMIn tallissa Kurejoella ovat tottuneet olemaan yksin ja porukassa, lasten ja aikuisten kanssa. Ne nauttivat hevoskavereiden seurasta, mutta lähtevät myös aina mielellään puuhastelemaan ihmisten kanssa. Ne eivät hötkyile ja säikähdä turhista. Siksi ne soveltuvatkin erittäin hyvin toimintaan, jota niiden omistajat Sofia Poikola, Minttu Ekman ja Inari Lindgrén ovat niille kehittäneet.  

Hepat ovat rapsutettavina, hoidettavina ja ratsastettavina JAMIlla kesäkuun aikana järjestettävillä, 6–12-vuotiaille suunnatuilla Team Juniorsen päiväleireillä 23.6. ja 27.6.  

Päiväleirit saavat jatkoa syksyllä, joten kesän leiristä voi alkaa pidempi tuttavuus hevosten kanssa. 

POIKOLA, Ekman ja Lindgrén opiskelevat hevospainotteisella maaseutuyrittäjälinjalla, ja heillä kaikilla on pitkä hevosharrastustausta. Opiskelemaan he ovat lähteneet yhdessä hevostensa kanssa. Tähän JAMIn talli tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden. Bonusta ovat heidän mukaansa hevosalan opettajan Tanja Hautalan pitämät ratsastustunnit, joilla on saanut uutta näkökulmaa omaan ratsastukseen. Kaikki kolme toivovat jatkossa työllistyvänsä hevosten parissa. 

Nyt tytöt ovat paitsi luokkakavereita, myös 4H-yrittäjiä. Kipinä Teamjuniorsen perustamiseen syttyi koulunpenkissä, JAMIn kouluttaja Markku Kippolan yrittäjyyskurssilla, jossa rakennettiin raamit yhteiselle yritystoiminnalle. Koulu oli tukemassa toiminnan käynnistämistä.  

Poikola on jo kotonaan Muuramessa vetänyt vuosia ratsastustunteja ja -leirejä 4H-yrittäjänä. Myös muilla on kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja muun muassa talutusratsastuksen tarjoamisesta. Lindgrén ja Alli ovat keikkailleet muun muassa markkinoilla. 

PÄIVÄLEIRIN ideana on tarjota lapsille kokonainen, kiireetön päivä hevosten kanssa puuhastellen. Ei vain perustallikäynti, vaan hevosten hoitoa, tallitöitä, leikkejä ja muuta mukavaa aamuyhdeksästä iltakuuteen saakka.  

Mainos

–Tavoitteena on tarjota leiriläisille hyvä, turvallinen, toiminnallinen ja unohtumaton kokemus, tytöt sanovat. 

He painottavat, että asioita tehdään kunkin omilla ehdoilla. Aiempaa hevoskokemusta ei tarvitse olla. 

Lisäelämyksiä tarjoavat tilan muut eläimet, muun muassa alpakat ja lampaat, joita pääsee samalla katsomaan. Ohjaajien omien hevosten lisäksi leiriläisiä odottaa JAMIn tallin oma pieni shetlanninponi Pancho. Leirillä tarjotaan kaksi lämmintä ruokaa ja välipala. 

JAMIN luonnonvara-alan koulutusalajohtaja Henna Latvala ja hevosalan opettaja Tanja Hautala kannustavat kolmikkoa yritystoiminnassa ja ovat iloisia siitä, että innostuneet nuoret tuovat tämänkaltaisia mahdollisuuksia lapsille ja nuorille.  

–Kun tällaista aktiivisuutta löytyy, sitä halutaan tukea myös niin, että se voidaan nivoa osaksi opintoja, joista opiskelija saa myös osaamispisteitä, Latvala sanoo. 

Ainakin toinenkin vastaava yrityssuunnitelma on yrittäjyyskoulutuksen perusteella jo muhimassa. 

Minna Saloranta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.