Kesät Järviseudulla ovat Jari Porttilalle tuttuja jo 30 vuoden ajalta: ”Tänne on ollut aina mukava tulla”

Jari Porttila viihtyy Järviseudulla ollessaan muun muassa kalastuksen parissa.
Jari Porttila viihtyy Järviseudulla ollessaan muun muassa kalastuksen parissa.
Jari Porttila viihtyy Järviseudulla ollessaan muun muassa kalastuksen parissa.
Jari Porttila viihtyy Järviseudulla ollessaan muun muassa kalastuksen parissa.
PITKÄN uran urheiluankkurina tehnyt Jari Porttila on tuttu näky Vimpelin Nelimarkassa. Siellä tulee poikettua varsinkin kesäisin, kun ehtii viettää enemmän aikaa Vimpelin Pokelassa, jossa sijaitsee Porttilan perheen loma-asunto. Paljon maailmaa nähneenä osaa arvostaa maaseudun rauhaa.

– Tänne on aina kiva tulla metropolihälinästä. On hiljaista ja rauhallista ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kaupungissa et välttämättä tunne naapureitasi, mutta Järviseudulla heistä huolehditaan. Täällä yhteisöllisyys ihmisten ja paikkakuntien välillä on valtavan vahvaa. Jos vaikka tarvitsen traktoria lainaan, tiedän heti kenelle soittaa ja aina on apu paikalla. Kaveria ei jätetä pulaan.  

JÄRVISEUDUN menneiltä vuosikymmeniltä Porttila kertoo nähneensä myös joukkopaon ajan. Nuoria muutti paljon isompiin kaupunkeihin leipää etsimään ennen kuin internet löi kunnolla läpi. 

– Nykyään on onneksi toisin. Internet on mahdollistanut sen, että työpaikka voi olla eri paikkakunnalla kuin missä asut. Se tuo luo maaseudulle mahdollisuuksia. 

-Muistan myös kun -80 ja -90-luvulla oltiin huolissaan Lappajärven tilasta. Järvi on itsellenikin todella tärkeä ja olen ollut ajamassa asioita sen kunnon ylläpitämiseksi. Kovana kalamiehenä tulee vietettyä järvellä paljon aikaa täällä ollessa. Kala on näissä vesissä todella hyvän makuista.  

– Paljon reissanneena voin muuten huoletta kehaista, että Lappajärveltä löytyy Suomen komein golf-kenttä. Ja järven ylitys ”lossilla” on elämys, jota voi suositella kaikille!  

Mainos

Porttila kertoo, että Järviseudun tapahtumista esimerkiksi Halkosaaren kesäteatteri kuuluu omaan jokakesäiseen ohjelmaan.  

Hän on itse mukana Vimpelissä 9.–17. heinäkuuta järjestettävässä Pesisfestivaaleissa.   

– Vastaan muun muassa tapahtuman sosiaalisen median kanavista ja muutenkin puuhastelen taustalla kaikenmoista, sanoo Porttila. 

– Maalla on mukavaa. En pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena sitä, että joskus viettäisin täällä aikaa vielä nykyistäkin enemmän.   

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.