Porrasjuoksun SM -kilpailut ensimmäistä kertaa Suomessa – tapahtumasta halutaan jokavuotinen perinne

Mikko Liikala toivoo, että pesisviikon tapahtumat keräisivät paljon osanottajia.
Mikko Liikala toivoo, että pesisviikon tapahtumat keräisivät paljon osanottajia.
VIMPELIN Lakeaharjulla 16. heinäkuuta järjestettävät Vaaran Askelmat – Porrasjuoksun SM-kisat tuovat yhteen eri lajien harrastajia sekä kilpatason urheilijoita. Kisat ovat osa Pesisfestivaalien kokonaisuutta.

Yksi tapahtuman puuhamiehistä, Mikko Liikala,kertoo päätyneensä festivaalikoordinaattorin hommiin puhelinsoiton myötä. 

– Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli soitti ja yhdessä Jari Lakaniemen kanssa kysyivät, että lähtisinkö tähän hommaan, kertoo Liikala.  

Hän on mukana sekä Vimpelin pesäpallojaoston, että Vedon toiminnassa, joten urheiluun liittyvän työn vastaanottaminen tuntui omalta jutulta.  

– En kuitenkaan tee tätä yksin, vaan tässä on paljon porukkaa ympärillä ja yhdessä suunnitellaan. 

– Porrasjuoksu on erittäin suosittu laji maailmalla. Suomessakin on hurjasti rakennettu kuntoportaita viimevuosina, joten oli luontevaa ryhtyä järjestämään kisoja lajin ympärille. Aktiivisia harrastajia on kuitenkin paljon ja onhan porrasjuoksu aivan mielettömän hyvä treenimuoto eri lajin urheilijoille, esimerkiksi hiihtäjille. 

LIIKALA muistuttaa, että osallistuakseen ei tarvitse olla huippu-urheilija. 

– Esimerkiksi joukkuekilpailuun toivotaan kovasti osanottajia urheiluseurojen lisäksi myös työyhteisöistä, kaveriporukoista tai itse kasatuista joukkueista. Joukkueessa voi olla kolme osallistujaa. 

– Kilpailussa juostaan yksilöinä väliaikalähdöllä noin 15 sekunnin välein. Kilpailijat juoksevat ensin yhden kerran portaat alhaalta ylös ja sitten pieni tauko ja samassa järjestyksessä toisen kerran. Molempien nousukertojen ajat lasketaan yhteen. Erillistä joukkuekilpailua ei ole, vaan kilpailuun joukkueen aika tulee, kun joukkueen yksilöiden aika lasketaan yhteen. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan myös kolmen henkilön joukkue. 

– Tapahtuma on suunniteltu niin, että kisat olisivat alusta loppuun myös yleisölle jännittävät. Myös perheitä on ajateltu niin, että Lakisareenalla on lapsille suunnattua ohjelmaa kisojen ajaksi. MLL Vimpeli järjestää Lakisareenalla lapsille discon.  

– Pyrimme siihen, että sekä järjestävä taho, että osallistujat olisivat tyytyväisiä. Kyllä me haluaisimme tästä jokavuotisen tapahtuman. 

– Ajankohtaista ilmoittelua kannattaa käydä seuraamassa www.pesisfestivaalit.fi -sivuilta, sinne päivitetään koko ajan tietoa tapahtumista koko festivaalien ajalta, muistuttaa Mikko. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.