Outdooractivesta löytyvät lähialueiden luontokohteet helposti

Välijoen laavu Lappajärvellä on hyvä esimerkki alueen monesta mainiosta ulkoilukohteesta.
Välijoen laavu Lappajärvellä on hyvä esimerkki alueen monesta mainiosta ulkoilukohteesta.
OUTDOORACTIVE on maailman käytetyimpiä luontokohteiden ja ulkoilureittien digitaalisia matkailualustoja. Aisapari on hankkinut Leader Aisaparin alueen kunnille lisenssin, joka mahdollistaa matkailukohteiden syöttämisen alustalle. Ilmaiseksi ladattava sovellus tuo alueen upeat luontokohteet samaan paikkaan, helposti kännykkäsovelluksella selattavaksi.

– Aikaisemmin on ollut ongelmana, että ei olla tiedetty, mistä löytyy mitäkin. Ei ole ollut tietoa välttämättä omankaan alueen kohteista, kun tietoa on ollut hajallaan siellä sun täällä, sanovat kuntien vapaa-aikasihteerit Anssi Kuusela (Lappajärvi), Ari Takala (Vimpeli) sekä kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä (Evijärvi). 

– Outdooractive vastaa tähän ongelmaan, sovelluksesta on helppo katsoa läpi vaikka koko alueen tarjonta. Alueellamme lähes kaikki käyntikohteet löytyvät sovelluksesta ja tulevia reittejä ja kohteita päivitetään sovellukseen niiden valmistuttua.   

Kohteista on kirjattu tärkeimmät tiedot: kohteiden koordinaatit, reitistöjen pituudet sekä muita tarvittavia asioita, jotka helpottavat luontoon lähtemistä. Tämä madaltaa kynnystä hakea kokemuksia luonnosta ja käyntikohteista niin kuntalaisilla kuin matkailijoillakin. 

–Sovellus tuo myös yrittäjille mahdollisuuksia tuoda palveluitaan esiin. Kohteeseen saapujaa kiinnostaa varmasti tieto, minkälaisia oheispalveluita kohteessa on mahdollista saada, esimerkiksi kajakkien ja SUP-laudan vuokrausta tai muuta vastaavaa, sanoo Kuusela. 

EVIJÄRVELLÄ Uittomiehen lenkki, Vimpelissä Lakeaharjun ulkoilukohteet sekä Lappajärvellä Välijoen laavu (kuvassa) ovat erinomaisia esimerkkejä alueen monipuolisista kohteista.  

– Toivomme, että tämä lisää luonnossa liikkumista. Kohteista saatavilla oleva tieto toivottavasti motivoi ja lisää myöskin turvallisuuden tunnetta. 

Sovelluksen kautta liikkujan on myös mahdollista antaa arvosana kohteelle. Palaute antaa arvokasta tietoa kehittämistarpeista.  

– Nyt pystymme entistä paremmin ottamaan vastaan niin kuntalaiset, lomalaiset kuin kesäasukkaat upean luontomme kanssa, sanovat Kuusela, Takala sekä Syrjälä tyytyväisenä. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.