Nyt on kevättöiden aika talossa ja puutarhassa

Jouni Luoma muistuttaa, että nyt on hyvä aika kalkin levittämiseen. Kuva Aino Alppinen
Jouni Luoma muistuttaa, että nyt on hyvä aika kalkin levittämiseen. Kuva Aino Alppinen
Jouni Luoma muistuttaa, että nyt on hyvä aika kalkin levittämiseen. Kuva Aino Alppinen
Jouni Luoma muistuttaa, että nyt on hyvä aika kalkin levittämiseen. Kuva Aino Alppinen
LAPPAJÄRVEN Rautanetin Jouni Luoma muistuttaa puutarhanhoidosta kiinnostuneita, että nyt on oikea aika kylvää ja lannoittaa, kun maa on kaikesta satamisesta kunnolla kostea. Kalkitseminen on aina hyvästä. Se parantaa maata. Kasvit pystyvät hyödyntämään ravinteet paremmin, kun maan ph-arvon on oikea.

Mökkiä tai taloa kunnostavia Jouni Luoma muistuttaa puolestaan huoltomaalausten tekemisestä alkukesästä. Elokuussa ilma on niin kostea, että maalin kuivuminen kestää kauemman. Heinäkuussa taas sää saattaa olla helteinen, jolloin maali kuivuu auringossa liian nopeasti eikä kiinnity kunnolla käsiteltävään pintaan.

KORONA-AIKANA asiakkaat selvittelivät etukäteen sähköisesti tuotetarjontaa, soittelivat ja hoitivat tilauksiakin sähköpostitse. Fyysinen läsnäolo väheni. Valmiiksi pakatut tavarat nostettiin trukilla kyytiin ja lasku meni perässä, taas sähköisenä. Nyt on palauduttu paikan päällä tehtävään kaupankäyntiin.

–Tuntuu mukavalta, kun katsotaan yhdessä tuotteita ja värejä ja tehdään valintoja paikan päällä.

RAUTANET Erkinheimo avasi ovensa vuodenvaihteessa, kun Lappajärven keskustassa sijaitseva rautakauppa siirtyi Rautanet-ryhmään.

–Asiakkaan näkökulmasta muutos meni melko jouhevasti. Joku tuote jäi pois valikoimasta ja korvautui toisella tuotemerkillä. Asiakasta uuteen ryhmään siirtyminen hyödyntää siten, että pystymme vastaamaan hyvin paikallisiin tarpeisiin.

–Rautanetillä on kuutisenkymmentä myymälää, jotka sijaitsevat mökki- ja maaseutuvaltaisilla alueilla eli meillä on vahva osaaminen sen suhteen, mitä maaseudulla ja mökeillä tarvitaan. Ketjuvalikoiman lisäksi jokaisella liikkeellä on paikkakuntakohtainen valikoima, sanoo Luoma.

Aino Alppinen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.