Evijärven kyläkirkot saavat jatkoa

VIIME kesänä pitkäksi venähtänyt kirkon lattian maalausprojekti poiki Evijärvellä kyläkirkkoja, joissa jumalanpalvelukset jalkautuivat eri kylille. Nyt kirkon lattia joudutaan maalaamaan uudelleen, joten kyläkirkkoja järjestetään edelleen.

–Työt käynnistyvät tavaroiden siirtämisellä 10. kesäkuuta ja projekti arvioidaan päättyvän 3. heinäkuuta, kertoo Evijärven seurakunnan kirkkoherra Risto Mäki.  

Jumalanpalvelukset toimitetaan kylillä ja toimitukset kirkkomuseossa, poikkeuksena 12. kesäkuuta, jolloin jumalanpalvelus pidetään kirkkomuseossa. 

Kyläkirkot ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joilla on ollut tilausta myös muun muassa siitä syystä, ettei kinkereitä ole voitu järjestää pariin vuoteen.  

–Kesä on ollut yleensä rauhallisempi koronan suhteen, jolloin on voitu kokoontua vähän rennommin noihin kyläkirkkoihin. 

Hieman samaan tapaan on joskus aikaisempina vuosina kylillä järjestetty myös lauluiltoja.   

–Uskon, että kyläläiset kokevat omalla kylällä järjestetyt kyläkirkot omikseen ja muualtakin on mukava käydä “kylässä”. Kylätaloilla ja nuorisoseuroilla on oma erityisen tunnelmansa.  

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.