Kuisti ehdolle eduskuntavaaleihin

Jenni Kuisti on ehdolla ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
Jenni Kuisti on ehdolla ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
Jenni Kuisti on ehdolla ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
Jenni Kuisti on ehdolla ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
VAASAN vaalipiirin vihreiden piirihallitus on valinnut ensi vuoden eduskuntavaaleihin ensimmäiset neljä eduskuntavaaliehdokasta, joiden joukossa on alajärveläinen Jenni Kuisti. Muut ehdokkaat ovat Lotta Alhonnoro Vaasasta, Jonathan Hemming Mustasaaresta sekä Jami Haavisto Seinäjoelta.

Jenni Kuisti on 36-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri Alajärveltä, Lehtimäen kylästä. Kuisti työskentelee sosiaalityöntekijänä Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Kuistilla on myös sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto sosionomi (AMK). 

Jenni Kuisti on ollut mukana vihreiden toiminnassa vuodesta 2012, jolloin häntä pyydettiin ehdolle kuntavaaleihin. Sittemmin Kuisti on ollut mukana kuntapolitiikassa luottamushenkilönä vuoden 2017 kuntavaaleista saakka. Varsinaisena kaupunginvaltuutettuna Alajärvellä Kuisti on toiminut vuoden 2021 kuntavaaleista lähtien. Kuisti tuli myös valituksi Vihreiden ainoaksi aluevaltuutetuksi vuoden 2022 historian ensimmäisissä aluevaaleissa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. 

Tällä hetkellä Kuisti toimii toista kauttaan Etelä-Pohjanmaan Vihreiden puheenjohtajana. Kuisti on vaikuttanut useita vuosia Etelä-Pohjanmaan Vihreiden hallituksessa sekä Vaasan vaalipiirin Vihreiden hallituksen jäsenenä. Kuisti toimii myös valtakunnallisessa Maaseutu- ja erävihreät ry:ssä hallituksen jäsenenä.   

–Ehdokkuus eduskuntavaaleissa on looginen jatkumo poliittiselle uralleni ja se on ollut myös pidempiaikainen tavoite. Muilla tasoilla toimitaan valtakunnan politiikan raameissa, joten totta kai halu on vaikuttaa myös sillä tasolla asioihin. Itselleni tärkeimmät teemat ovat maaseutu ja sosiaalipolitiikka. Maaseudun asukkaana ja maa- ja metsätalousyhtymän osakkaana haluan pitää maaseutua elinvoimaisena jatkossakin. Maaseudun elinvoima on huoltovarmuuden kannalta olennaista. Myös sosiaalipalvelut ja sosiaaliturva ovat asioita, joihin haluan erityisesti vaikuttaa. Ne ovat yhteiskunnan vakauden ja turvallisuuden kannalta ydinasioita. Tulevalla hallituskaudella tulisi aloittaa sosiaaliturvan laajempi uudistamistyö. 

Jenni Kuistin kampanjapäällikkönä toimii Henna Salo, joka on nurmolainen pappi ja opettaja.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.