Lavettarilla puhdas kilpi

Julianna Peltoniemi on esittänyt vahvoja otteita alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Julianna Peltoniemi on esittänyt vahvoja otteita alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Julianna Peltoniemi on esittänyt vahvoja otteita alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Julianna Peltoniemi on esittänyt vahvoja otteita alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Lappajärven Veikot kulkee voittoputkessa naisten Ykköspesiksessä. Kauden neljästä pelistä on tullut neljä voittoa.

LaVe–SiiPe 2–1(3–0, 2–4, 2–1)

KAKSI komeaa läpilyöntiä avasi naisten Ykköspesiskauden Veikkolassa, kun Lappajärven Veikot ja Siilinjärven Pesis kohtasivat toistamiseen viikon sisällä. Joukkueiden pelitaitojen välillä ei ollut tapahtunut juurikaan muutoksia. Tasainen koitos ratkesi vasta supervuorossa kotijoukkueen eduksi.

Julianna Peltoniemi yllätti vieraiden kopparit heti kolmantena lyöjänä siirtäen Veikot kahden juoksun johtoon. Sanna Särkijärvi sinetöi kotijoukkueen jaksovoiton harkitulla vedolla kolmosrajasta toisessa vuorossa. Lavettarien ulkopeli toimi hyvin, eikä vieraat päässet kunnolla vyöryttämään omaa lyöntipeliään. Se sai ainoastaan yhden kolmostilanteen.

Anni Kangas ja Aleksandra Latvala jatkoivat toisella jaksolla kotiutuksillaan LaVen voiton metsästystä. Merkkivirheet sisäpelissä vaikeuttivat tekemistä, eikä peli ollut kuitenkaan vielä ratkennut. Siilinjärvi pääsi vähitellen peliin mukaan ja ratkaisi jaksovoiton emäntien huolimattomuudella ja huonoilla heitoilla.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuorosta. SiiPe loi heti tilanteen. Siiri Väistölä iski välilyönnillä joukkueelleen juoksun. Lavettaret lähti päättäväisesti takaa-ajoon. Kärkietenijät Neea Mattila ja Essi Kivelä saateltiin hallitusti eteenpäin pesän välejä. Anni Kangas laittoi vieraiden linjaan painetta. Mattila ehti täpärästi kotipesään. Sitten Iisa Rintamäen loistavalla näpillä Kivelä syöksyi Veikoille ratkaisevan juoksun.

Täydellisesti kauden aloittanut Julianna Peltoniemi ansaitsi kotijoukkueen ykköspalkinnon ja vakuuttavimman sisäpelaajan tittelin tehoilla 7/7. Jokerietenijä Anna-Elisa Pukkinen onnistui tehtävässään myöskin sataprosenttisesti 6/6 ja tuli palkituksi. Polttavin ulkopelaaja oli lukkari Aleksandra Latvala kymmenellä palolla.

–Ollaan tyytyväisiä kahteen pisteeseen, mutta pelillisesti jäätiin. Hyvää oli toki se, että avausjaksolla Siilinjärvi jäi yhteen kolmostilanteeseen. Toisella vastustaja onnistui purkamaan puolustustamme ja sai luotua tilanteita.  Kotiutuksissa meillä on vielä parannetavaa tuleviin peleihin, tuumi Lavettarien pelinjohtaja Matti Larikka.

LaVe–Mynämäen Vesa 1–0 (3–2, 4–4)

Viime kaudella Superpesistä pelannut Mynämäen Vesa joutui taipumaan Lavettarien edessä. Kamppailusta muodostui jälleen jännitysnäytelmä kuten kaikki aiemmat sarjaottelut tällä kaudella.

Veikoilla on kaksi hyvää lukkaria, joista Essi Kivelä oli tässä pelissä syöttövuorossa. Aleksandra Latvala näytti, että hänelle sopii myös jokerin rooli. Neljä komeaa kotiutusta, joista toisen jakson kakkosjatkeen läpilyönti toi kaksi juoksua. Sanna Särkijärvi onnistui myös kahdesti iskemään etenijän kotiin.

Riikka Polso esiintyi nyt ensimmäistä kertaa vihreäpaidoissa tällä kaudella. Hän onnistui hyvällä näpillä kotiuttaman Neea Mattilan toisen jakso neljännen aloittavassa vuorossa, millä emännät siirtyi turvallisen tuntuiseen 4–1 johtoon.

Viimeinen vuoro tuntuu olevan LaVelle vaikea, jos pitää puolustaa saavutettua etumatkaa. Vieraiden Essi Ilmanen täräytti kolmosluukusta pallon kentän kulmaukseen tuloksena 1+1. Hän toi vielä tasoittavan juoksun. Mynämäellä oli vielä tilaisuus jaksovoittoon, mutta jatkotilanteen sähläys tuotti kolme paloa yhdellä lyönnillä.

Aleksandra Latvala palkittiin ansaitusti Veikkojen parhaana ja vakuuttavimpana sisäpelaajana. Riikka Polso sai toisen palkinnon. Hän kiersi Neea Mattilan ja Essi Kivelän kanssa pesät läpi onnistuneesti kaksi kertaa. Kivelä sai polttavimman ulkopelaajan maininnan yhdellätoista tehdyllä käryllä. Mattilan meriitteihin voidaan lisätä kauden komein syöksykoppi takakentällä, millä oli suuri vaikutus avausjakson tulokseen.

TULEVANA viikonloppuna Lavettaret suuntaa ottelumatkalle Haminaan ja Lappeenrantaan. Tuo tuplaviikonloppu näyttää pitkälti kauden kulun.  Molemmat vastustajajoukkueet ovat olleet ennakkoveikkauksissa vahvoilla, mutta ainakaan vielä ne eivät ole vakuuttaneet.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.