Järvipohjanmaan psykiatrinen kotihoito tarjoaa matalan kynnyksen tukea arkeen – nyt myös Lappajärvi sai oman tiiminsä

Järvi-pohjanmaan psykiatrisen kotihoidon henkilökuntaa: Tarja Lammi (ylhäällä vasemmalla), Tiina Kuoppala, Satu Lehto, Emmi Hänninen, Anne Arvola (alhaalla vasemmalla), Moona Panula ja Tarja Heimonen
Järvi-pohjanmaan psykiatrisen kotihoidon henkilökuntaa: Tarja Lammi (ylhäällä vasemmalla), Tiina Kuoppala, Satu Lehto, Emmi Hänninen, Anne Arvola (alhaalla vasemmalla), Moona Panula ja Tarja Heimonen
JÄRVI-POHJANMAAN psykiatrinen kotihoito sai vahvistusta maaliskuussa aloittaneesta Lappajärven psykiatrisen kotihoidon tiimistä ”Nissinpolku”. Aikaisemmin Alajärveltä käsin on hoidettu asiakaskontaktit Lappajärvelle kerran viikossa. Alajärvellä psykiatrisen kotihoidon tiimin toiminta on käynnistynyt vuonna 2010, kun taas Vimpelin vastaavanlainen toiminta ”Harjulanpirtti” on käynnistynyt jo vuodesta 1997.

Lappajärven tiimissä työskentelevät sairaanhoitaja Tiina Kuoppala ja lähihoitaja Tarja Lammi ovat tyytyväisiä siihen, että tiimien välistä yhteistyötä Järvipohjanmaalla ollaan kehittämässä ja toimintaa yhdenvertaistamassa, jotta palvelut olisivat kaikille yhdenmukaiset. 

– Psykiatrinen kotihoito on matalan kynnyksen tukea yli 18-vuotiaille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Apua saa myös akuuttiin elämän kriisitilanteeseen. Lähetettä ei tarvita, puhelinsoitto riittää, kertoo Kuoppala.  

– Me räätälöimme käynnit asiakkaan tarpeen mukaan. Käyntejä voi olla päivittäin, viikoittain tai vaikka kerran kuukaudessa. Tuemme ja ohjaamme asiakasta arjen toiminnoissa.  

– Palvelut toteutuvat joko asiakkaiden omissa kodeissa kotikäynteinä tai vastaanottopalveluina toimistolla. Järjestämme myös ryhmätoimintaa. Ryhmätoimintaa on maanantaisin Vimpelissä, torstaisin Alajärvellä, ja perjantaisin Lappajärvellä. Ryhmätoiminnassa korostuu yhteisöllisyys, vertaistuki, yhdessä tekeminen, ruuanlaitto, kokemusasiantuntijat sekä kolmannen sektorin toiminta, kertoo Lammi.  

Psykiatrisen kotihoidon tiimien jäsenet toivoisivat vielä enemmän yhteistyötä esimerkiksi yhdistysten kanssa. Ryhmätoimintaankin otetaan avosylin vastaan vaikkapa askartelutuokion vetäjiä niin Alajärvelle, Vimpeliin kuin Lappajärvellekin.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.