Villa Nelimarkan avoimissa ovissa keskiössä maisema

Alajärven lukiolaisia maisemamaalausten parissa Villa Nelimarkassa. Kuva: Maria Lampinen
Alajärven lukiolaisia maisemamaalausten parissa Villa Nelimarkassa. Kuva: Maria Lampinen
VILLA Nelimarkka on täyttynyt paikallisten taiteilijoiden ja alueen nuorten Tartu maisemaan -hankkeen puitteissa tekemistä maisema-aiheisista taideteoksista. Taideteokset osoittavat, että maisemaa voi lähestyä tavoin, joita ei itse ole tullut ajatelleeksikaan.

Maisema voi olla perinnemaisema, se voi olla mielenmaisema ja yhtä lailla maisema on ääntä, tuoksuja ja muistoja. Maisema kiinnittää lähiympäristöön ja omiin juuriin.

Maisematulkintoihin voi tutustua Villa Nelimarkassa vapaasti aikavälillä 14.-27.5.2022, ti – la klo 13–17. Paikalla on aina joku hankkeen aktiivi vastaanottamassa ja kertomassa teosten taustoista.

Esillä on taidetarvikkeita ja mahdollisuus tehdä oma maisema-aiheinen taideteos. Jos haluat, se voidaan liittää näyttelyyn mukaan. Tehdään yhdessä tuhat tulkintaa maisemasta!

Eero Nelimarkka kiinnittyi voimakkaasti Alajärvelle rakennettuaan Pekkolaan kesähuvilansa 1930-luvun alussa. Nelimarkka suunnitteli komean mansardikattoisen huvilan piirustukset alusta alkaen itse. Villa Nelimarkka on erityinen paikka tutkia maisemaa ja rauhoittua tunnemallisessa vanhan ajan hirsirakennuksessa.   

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.