Evijärvellä on toukokuussa lukuisia liikuntatapahtumia

TOUKOKUUN alku on hyvää aikaa aloittaa jälleen aktiivinen liikkuminen kohti kesää.

Viime vuonna aloitettu Evijärvi-Veteli-pyöräilymaaottelu on tullut jäädäkseen. Tänä vuonna pyöräilymaaottelu on päätetty mitoittaa kahden viikon mittaiseksi. Maaottelu alkaa maanantaina 2.5. kello 12 ja päättyy maanantaina 16.5. samaan kellonaikaan.

–Viimeistään nyt kaikki kaivamaan pyörät varastoista ja osallistumaan tähän innostavaan kisaan. Viime keväänä ensimmäisen kerran järjestetyssä maaottelussa evijärveläiset voittivat, mutta syksyn uusinnassa veteliläiset kirivät viime hetkellä voittajiksi. Nyt olisi jälleen meidän vuoromme voittaa maaottelu, innostaa kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

Evijärveläiset käyvät kirjaamassa suorituksensa Vetelin ja Kruunupyyn rajalla sijaitsevan levähdysalueen postilaatikossa olevaan suoritusvihkoon. Suorituksia saa tehdä useamman kerran päivässä.

Enemmän suorituksia kahden viikon aikana keränneen kunnan pyöräilijöiden kesken pääpalkintona arvotaan lahjakortti paikalliseen liikkeeseen. Lisäksi molemmat kunnat arpovat tavarapalkintoja.

LAUANTAINA 7.5. kello 13–16 järjestetään Evijärven Urheilijoiden satavuotisjuhlavuoden tapahtumana perinteinen Sillankorvajuoksu.

–Juoksutapahtumassa on sarjoja seitsemänvuotiaista lapsista retkisarjoihin saakka. Myös kävelijät ovat tervetulleita. Lasten juoksemat matkat alkavat 300 metristä. Aikuisten matka on 10 kilometriä.

Sarjojen ensimmäiset palkitaan pokaalein. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

VALTAKUNNALLISTA perhepyöräilypäivää vietetään sunnuntaina 8.5. Evijärven liikuntatoimi haluaakin houkutella tuona päivänä perheitä pyöräilemään koko perheen voimin.

–Mukaan voi toki kutsua myös isovanhemmat, naapurit ynnä muut tutut, Koski vinkkaa.

Perhepyöräilytapahtuma järjestetään Särkikylässä pyöräilymaaottelureitillä kello 12–14.

–Perheet voivat lähteä polkemaan Särkikylän kylätalolta kohti Vetelin rajaa, jolloin matkaa kertyy noin 12 kilometriä. Myös he kirjaavat suorituksensa levähdysalueella olevaan vihkoon.

Kaikki alle 16-vuotiaat tapahtumaan osallistuneet lapset ja nuoret saavat noutaa osallistumispalkintona karkkipussin Särkikylän kylätalon pihalta. Kylätalon pihalla sekä kääntymispaikalla levähdysalueella on kaikille osallistujille tarjolla myös mehua ja välipalakeksejä.

VALTAKUNNALLINEN Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. Evijärvellä päivää vietetään tänä vuonna Uittomiehen lenkillä Kävelykipinätapahtuman merkeissä. Liikuntatoimi kutsuu kaikkia kuntalaisia kiertämään kello 18–20 luontopolkua. Sen pituus on 4,5 kilometriä.

–Luontopolun varrella on Hyvinvointipolun tauluja, joissa on kuvia ja apukysymyksiä oman mielen hyvinvointiin.

Reitin puolessa välissä olevalla laavulla on tarjolla makkaraa, mehua ja välipalakeksejä. Osallistujat pääsevät tutustumaan laavulla Outdooractive-sovellukseen, jonne kootaan paikallisia retkeilykohteita.

25 ensimmäistä laavulle tulijaa saa myös repun ja juomapullon.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.