Kiireettömät ajanvaraukset perutaan, kun Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri varautuu hoitajalakon laajenemiseen

Tilanteen takia sairaalan kiireetöntä toimintaa ajetaan alas, ja ajanvarauksia perutaan. Tieto peruuntuvasta ajasta tiedotetaan asiakkaille joko henkilökohtaisella puhelinsoitolla, tai mikäli potilaalla on käytössä tekstiviestimuistutus, tekstiviestitse. Mikäli yhteydenottoa ei tule, on varattu aika yhä voimassa.

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiiri on aloittanut toimenpiteet, joilla varaudutaan hoitajalakon mahdolliseen laajenemiseen. Mikäli valtakunnallisesti ei päästä sovintoon, hoitajalakko laajenee keskiviikkona 20.4. aamukuudesta alkaen koskemaan myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palveluksessa olevia Tehyn ja Superin jäseniä. Mahdollinen lakko koskee erikoissairaanhoitoa.

Sairaanhoitopiiri on jo käynnistänyt paikalliset neuvottelut mahdollisesti lakon alkaessa käynnistettävästä suojelutyöstä. Suojelutyöneuvotteluissa pyritään varmistamaan työnantajan lääketieteellisesti määrittelemät potilaan terveyttä ja henkeä turvaavat tai pysyvältä vammautumiselta suojaavat välttämättömät toiminnot myös mahdollisen lakon aikana. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi tehohoito, päivystys, kiireelliset leikkaukset, synnytykset, syöpähoidot ja dialyysi.

Neuvotteluihin osallistuvat työnantajan edustajana sairaanhoitopiirin johto sekä työntekijöiden edustajana ammattiliittojen nimeämät neuvottelijat.

Kun lakko laajenee koskemaan myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä, Seinäjoen keskussairaala keskittyy ainoastaan kiireellisten ja päivystyksellisten potilaiden hoitamiseen.

Kiireettömät ajanvaraukset perutaan. Vastaanottoaikoja ryhdytään perumaan tällä tietoa loppuviikosta lähtien. Sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta niitä potilaita, joita peruutus koskee. Mikäli lakko alkaa, sillä on vaikutuksia myös laboratorion ja röntgenin toimintaan niillä paikkakunnilla, joilla laboratorio- ja röntgenpalvelut ovat sairaanhoitopiirin toimintaa. Tällaisia alueita ovat Seinäjoen kaupunki, Lapuan kaupunki, Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alue sekä Järvi-Pohjanmaan perusturvan alue.

Tilanteen takia sairaalan kiireetöntä toimintaa ajetaan alas, ja ajanvarauksia perutaan. Tieto peruuntuvasta ajasta tiedotetaan asiakkaille joko henkilökohtaisella puhelinsoitolla, tai mikäli potilaalla on käytössä tekstiviestimuistutus, tekstiviestitse. Mikäli yhteydenottoa ei tule, on varattu aika yhä voimassa.

On tärkeää, että ne potilaat, joilla on ajanvaraus Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palveluihin lähiviikkoina, seuraavat puhelintaan ja vastaavat myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Sairaanhoitopiiri vetoaa alueen asukkaisiin, että potilaat malttaisivat odottaa mahdollista yhteydenottoa rauhassa. Mahdollisen lakon vaikutuksista sairaanhoitopiirin toimintaan tiedotetaan sairaanhoitopiirin verkkosivustolla. Lisäksi sairaanhoitopiiri avaa lakonaikaiseen toimintaan keskittyvän neuvontanumeron, jonka toiminnasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.