Aapiskujan koulu väistötiloihin

VIMPELIN tekninen lautakunta pohtii keskiviikkona 13. huhtikuuta, missä Aapiskujan opetus järjestetään tulevana syksynä 2022. Terveystarkastaja on lausunnossaan 24.2.2022 todennut, että koulutoiminta tulee siirtää Aapiskujan koululta muihin tiloihin mahdollisimman pikaisesti. Näin ollen koulutoiminta ei voi enää jatkua Aapiskujan koulun tiloissa syyslukukaudella 2022.  

Sivistystoimi on laatinut yhdessä teknisen toimen kanssa kolme eri vaihtoehtoa väistötiloista. Vaihtoehtoja valmistelemassa ovat olleet viranhaltijoista sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto, varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho, Aapiskujan koulun rehtori Riikka Jaatinen, Vimpelin yhteiskoulun rehtori Maija Peltola ja lukio-opetuksen rehtori Marko Timo. Suunnitelma koskee lukuvuosia 2022–2025. 

Ensimmäinen vaihtoehto on, että kaikki oppilaat ovat yhteiskoululla lukuvuodet 2022–2025. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 538 000 euroa.  

Toisessa vaihtoehdossa kaikki oppilaat sijoitetaan Rantakylään lukuvuosiksi 2022–2025. Se maksaisi 716 400 euroa. 

Kolmas vaihtoehto on Rantakylä ja kontit yhteiskoululla lukuvuosien 2022–2025 ajan. Tämän vaihtoehdon hinta on 943 000 euroa. 

SIVISTYSTOIMI esittää, että olemassa olevan tiedon ja tehdyn vertailun perusteella on vaihtoehdossa 1 esitetty ratkaisu toiminnallisesti ja kokonaistaloudellisuus huomioiden paras ratkaisu opetuksen järjestämiseksi seuraavien kolmen lukuvuoden ajaksi. Lisätilat tulisi sijoittaa siten, että ne eivät häiritse mahdollista tulevaa purku- ja rakennustoimintaa. 

–Tilakustannuksia on arvioitu Adapteon käytetyn C90 mallin alustavien hintatietojen perusteella. Hinta perustuu 36 kuukauden vuokrasopimukseen, sivistystoimi toteaa kustannuksista. 

Kustannukset ovat arvioita ja perustuvat käytettävissä olevaan suuntaa antavaan tietoon.  

SAMASSA kokouksessa käsitellään myös tarjouspyyntöjä liikuntahallin katon korjaamisesta ja väliverhojen uusimisesta. Molemmat asiat liittyvät liikuntahallin peruskorjaushankkeeseen. Hankkeeseen on varattu 285 000 euron määräraha investointiosaan vuodelle 2022.  

Rantakylän koulun vesikatto kaipaa korjausta. Rantakylän koulun kattourakka on osa Rantakylän koulun peruskorjausta, johon on varattu 230 000 euron määräraha vuoden 2022 investointiosaan. Urakka on kilpailutettu.  

Työpaja Apajan katto kaipaa myös korjausta. Tuolle urakalle on varattu 30 000 euroa vuoden 2022 investointiosaan. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, ja Seinäjoen museopalveluilta on saatu ohjeistus kohteen korjauksesta.  

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.