Nuorten tapahtuma Lakis Areenalla?

Ohjelman järjestäminen on osin vielä suunnitteluvaiheessa, mutta alustavasti Kaustisen musiikkilukio lupautui järjestämään musiikillisen puolen. Muutakin ohjelmaa tapahtumassa voisi olla.

Ajatuksen taustalla on useitakin entisajan tapahtumia, joista haetaan mallia. 1960- ja 1970-luvuilla lukiot järjestivät ns. kutsukonventteja, joihin kokoontuivat naapuripitäjien koululaiset yhteisiin bileisiin. Viimeisin tämän tyylinen tapahtuma oli tietääkseni 1980-luvulla.

Bussikuljetuksia ollaan toteuttamassa neljältä reitiltä. Evijärveltä Lappajärven kautta Lakeaharjulle, Alajärveltä Lakeaharjulle, Perhosta Vimpelin kautta Lakeaharjulle ja vielä Kaustiselta Vetelin kautta Lakeaharjulle. Kustannukset katetaan osin pienellä bussimaksulla ja osin mm. Järviseutu-säätiöltä ja Töysän säästöpankkisäätiöltä saamallamme avustuksella. Bussikuljetusten suunnittelua varten laitan jakeluun pian kouluille ilmoittautumislinkin, jotta tiedetään kiinnostaako tapahtuma nuoria ja aletaanko busseja varaamaan.

Kyläseura vastaa järjestyksenvalvonnasta ja hoitaa siivouksen tapahtuman jälkeen. Toki kyläseurakin tarvitsee rahaa – tapahtumaan myydään pääsylippuja, jonka hinnaksi on alustavasti sovittu 5 euroa. Kyläseura myy tapahtumassa myös pienellä katteella virvokkeita, kahvia, makkaraa ja makeisia. Alkoholia ei tilaisuudessa tietenkään myydä, koska suuri osa osallistuvista nuorista on alaikäisiä.

JOS järjestettävä tapahtuma osoittautuu nuoria kiinnostavaksi ja osallistujia on riittävästi, vastaavia tapahtumia voidaan järjestää jatkossakin. Oma visioni ja toiveeni on, että lähialueen nuoret ottaisivat ohjat omiin käsiinsä ja järjestäisivät tapahtumia itse, vaikka vuoron perään pitäjä tai ehkä koulu kerrallaan.

Jos nuorilla tai kenellä vaan ideoita tapahtuman suhteen, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä p. 040 508 8305 tai heikki.t.salmela@gmail.com.

Heikki Salmela

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.