Lavettarilla kaksijakoinen hallikauden päätösviikonloppu

Jokeripaidassa sunnuntain pelissä iskenyt Emmi Vehka-aho yllätti Siilinjärven kopparit oivalla kumurallaan. Kuva: Piritta Kärnä-Jantunen
Lappajärven Veikkojen naiset päätti hallikauden pelit kahdella ottelulla Alajärven pallohallissa viikonloppuna.

LaVe–Mailattaret, Vaasa 0–2 (0–3, 1–8, k. 0–3)

Lauantaina Mailattaret Vaasasta näytti Superpesisjoukkueena kaapin paikan. Veikkojen Ykköspesistä pelaava nuori joukkue ei pysynyt sen vauhdissa. Sunnuntaina Siilinjärven Pesis jäi ykkössarjalaisena puolestaan sitten LaVen kyydistä yhtä selkeästi.

Vaasa-pelin avausjakso oli kohtalaisen tasainen. Ero joukkueiden välille muodostui muutamalla kotijoukkueen räpylävirheellä. Toisella jaksolla Mailattaret takoi parilla vastustamattomalla lyönnillä selvän pesäeron. Kun sen lyöntipeli aukesi, niin voittajasta ei ollut epäilystäkään. Lavettarien ainoan juoksun kirjasi nimiinsä Saana Lahti sivaltamalla hallitusti merkistä väliin.

LaVe–SiiPe 2–0 (4–1, 9–0, k. 2–3)

Kun yön yli oli nukuttu ja koottu rivit, niin sunnuntaina Siilinjärven Pesis sai kokea melkoista myllytystä. LaVe otti heti kättelyssä ohjat käsiinsä. Ensimmäisessä vuorossa tehdyt kolme juoksua yksittäisillä lyönneillä hieman hyydyttivät loppujakson peliä.

Toisella jaksolla vaatimattoman ensimmäisen vuoron jälkeen alkoi tapahtua, Veikot kierrätti lyöntijärjestystään kolme kierrosta, tuloksena seitsemän juoksua. Joukkue esitti sellaista rummutusta, mitä oli edellisiltana saanut itse kokea. Lavettaret puhkoi SiiPen kenttää joka kulmalta. Hallissa pelattuna niistä ei päässyt kertymään kuin korkeintaan kaksi juoksua kerralla.

Veikkojen ulkopeli piti, eikä virheisiin sorruttu. Pallo liikkui vauhdikkaasti pelaajalta toiselle. Siilinjärvelle ei annettu aikaa luoda omaa peliään alkuunkaan. Se sai koko pelissä kuusi kolmostilannetta. Kotiutuskisassa SiiPe näytti sitten osaamistaan ja teki juoksun joka toisella parilla.

Lavettarilla on koossa hyvin tasainen ja laaja pelaajarinki, mistä osoituksena oli se, että tilastomerkinnät jakaantuivat lähes koko rosterin osalle. Jokaiselle pelipaikalle ja lyöntinumerolle löytyy varteenotettavia vaihtoehtoja.

Toukokuun puolivälissä LaVe ja SiiPe kohtaavat sitten Ykköspesiksen avausviikonloppuna Siilinjärvellä ja heti seuraavalla viikolla Lappajärvellä. Sitä ennen Lavettaret pelaavat ulkona kolme kovaa harjoitusottelua Superpesisjoukkueita vastaan. Huhtikuun lopulla isketään Vaasassa. Sitten toukokuun alkupäivinä Veikkolaan saapuvat vierailulle Kempeleen Kiri ja Seinäjoen Maila- Jussit.

Reijo Kärnä

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.