Pahkakankaan Liikenne tuottaa Järvi-Pohjanmaan palveluliikenteen

Raimo Hernesniemelle ja Eija Laiholle tulevat tutuiksi Vimpelin, Alajärven ja Lehtimäen alueen kylät ja maisemat Pahkakankaan palveluliikennebussien ratissa.
EVIJÄRVELÄINEN Pahkakankaan Liikenne Oy on tuottanut vuoden alusta alkaen Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin kuntien palvelukyydit. Lappajärven palveluliikenteestä se on vastannut jo vuosien ajan. Yrityksen autot näkyvätkin arkipäivisin kuntien kyläkuvassa. Järvi-Pohjanmaan perusturvan hankkimaan palveluun kuuluvat toimintakeskuksen asiakkaiden ja vanhusten päivätoimintaan osallistuvien kuljettaminen sekä asiointiliikenne.

Asiointipalvelua voivat hyödyntää kaikki tarvitsevat. Kyyti tulisi tilata viimeistään edellisenä arkipäivänä. Alajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä kyydin voi tilata soittamalla kello 8–15 välisenä aikana numeroon 044 9887 943. Lehtimäellä asiointipäivä on maanantai, Vimpelissä perjantai.

Lappajärvellä palveluliikenne liikennöidään keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–14 välisenä aikana ja siellä varaukset tehdään numerosta 045 696 0890.

–Alajärvellä ajamme kahdella autolla, toinen auto kulkee Lehtimäen suuntaan, toinen länsipuolelle, kertoi toista autoa ajava Raimo Hernesniemi. Hän ja kollega Eija Laiho vastaavat siis Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin palveluliikenteestä.

–Jos mahdollista, yhdistelemme kyyditettäviä niin, että otamme samaan kyytiin useamman tulijan samalta suunnalta.

Asiointikyydeistä perittävän kolmen euron omavastuun per sivu voi maksaa myös pankkikortilla.

–Kyllä kyytiin enempikin sopisi väkeä, Hernesniemi totesi. –Auto on 16-paikkainen.

–Tämä ei tosiaan ole vain ikäihmisille tarkoitettu palvelu, vaikka pääosin sitä käyttävätkin iäkkäämmät henkilöt, jatkoi Laiho.

–Asiointikyyti on tarkoitettu kauppa-, apteekki- ja pankkireissuille. Kyytiin pääsee myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Se on hyvä huomioida, että asioille kuljettaja ei tule mukaan, mutta autamme tavaroiden kanssa ja huolehdimme asiakkaan kotiin asti.

–Monelle yksin asuvalle viikoittainen asiointireissu voi olla se ainoa kontakti muihin ihmisiin. Silloin pääsee vaihtamaan ajatuksia, ja juttua riittää, Laiho totesi.

Hernesniemi pitää työtään mielekkäänä ja mielenkiintoisena.

–Erilaistahan tämä on, kun aiemmin ajoin koululaiskuljetuksia. Vanhempi väki juttelee ja kyselee, siinä tullaan tutuiksi puolin ja toisin.

Työn vaihtelevuus ja monipuolisuus miellyttää myös Laihoa.

–Joka päivä on eri tilanteet ja uusia ihmisiä.

JARI Pahkakangas aloitti henkilökuljetusliikennetoiminnan 1990-luvulla. Yhdestä linja-autosta käynnistynyt toiminta on laajentunut ja yritys tarjoaa tilausajoa, palveluliikennettä ja invakuljetuksia ympäri maakuntaa. Pahkakankaan Liikenne Oy:n toimitusjohtajana toimii nykyään tytär Johanna Pahkakangas.

–Työntekijöitä tässä on 15–16, kertoi Jari Pahkakangas. 

Itse Pahkakangas vastaa nykyään lähinnä kaluston huollosta ja kunnossapidosta sekä siirtämisestä tarpeen mukaan eri paikkakuntien välillä.

Matalalattia-autot hän on havainnut varsin toimiviksi saatuaan niistä kokemusta vuodesta 2013 alkaen, kun ne otettiin käyttöön kaupunkiliikenteessä Seinäjoella. –Tulevaisuudessa joukkoliikenteessä niitä tulisi vaatia enemmänkin, myös koululaisliikenteessä, ne palvelevat hyvin ja nopeuttavat kyytiin nousemista ja sieltä poistumista. Esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvat pääsevät sujuvammin autoon rampin avulla kuin hissillä.

Maaseudulla talviaikaan niissä on toki omat haasteensa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.