Geopark Ranger -koulutus käynnistyy

Teemu Öhman luennoi Alajärvellä 6. huhtikuuta. Kuva: Petteri Karvinen

–Tehtävä voisi sopia esimerkiksi eläkeläisille ja kotona työskenteleville; sellaisille, joilla on vapaata aikaa ja kiinnostusta alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan, kertoo JAMIn luonto- ja ympäristöalan opettaja Petteri Karvinen.

Geopark Ranger on Järviseudun ammatti-instituutin tarjoama tutkinnonosakoulutus. 20 osaamispisteen laajuinen koulutus kuuluu luonto-ohjaamisen erityisosaamisen opintoihin.

–Koulutukseen sisältyy 10 lähipäivää ja kolme opastusharjoituksiin ja näyttöön liittyvää oppimistehtävää. Lähipäivinä retkeillään opastuskohteissa ja kehitellään yhdessä Geopark-kohteisiin liittyviä opastustuotteita, joita jokainen voi myöhemmin hyödyntää.

–Koulutus on maksutonta ja se sisältää maksuttomat ateriat lähijaksojen aikana. Koulutus toteutetaan Jamin Kurejoen yksikössä.

YLEISÖLLE vapaa ja maksuton luento kertoo Lappajärven törmäyskraatterin synnystä ja Kraatterijärven Geoparkista. Tilaisuudessa puhuu geologi ja kraatteritutkija Teemu Öhman. Tilaisuudessa esitellään myös Kraatterijärvi Geopark-hankkeen tilannetta ja Geopark Ranger-koulutusta. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista ilmoittautua Geopark Ranger-opaskoulutukseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.