Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät: Jakeluvelvoitteen tilapäinen laskeminen nopea keino alentaa polttoaineiden hintaa

Polttoainekustannusten nousu vaikuttaa lähes jokaisen yrityksen toimintaan ja aiheuttaa hintapaineita ainakin välillisesti melkein kaikille suomalaisille. Ostovoima vähenee varsinkin niillä, joiden on pakko käyttää autoa esimerkiksi työmatkoillaan.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät vaatii yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa jakeluvelvoitteen laskemista tilapäisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että dieselin ja bensan sisältämien uusiutuvien polttoaineiden osuutta alennetaan. Muutos laskisi dieselin hintaa nopeasti arviolta noin 30 senttiä litralta.

Myös ammattidieselin valmistelua on nopeutettava. Osana raskasta liikennettä koskevaa ammattidieseliä on päätettävä myös niistä keinoista, joilla helpotetaan mm. pakettiauto- ja taksiliikenteen kustannuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.