Vapepan etsintäkurssi seuraavaksi Lappajärvellä

Kuva: Eija Pippola

Kurssilla perehdytään viranomaisyhteistyön perusteisiin, käydään läpi tavallisimmat maastoetsintämenetelmät ja niitä myös harjoitellaan käytännössä, joten kurssipäivään kannattaa varustautua säänmukaisella maastopukeutumisella. Kurssin käytyään osallistuja osaa toimia hälytyksissä, tietää etsinnän eri vaiheet, henkilökohtaisen etsintävalmiuden, vastuuasiat, Vapepan hälyttämisen ja toiminnan johtamisen periaatteet. 

Kurssille tulijoilta ei vaadita ennakkotietoja vaan koulutus on kaikille avoin. Kurssin käytyään osallistuja voi halutessaan liittyä hälytysryhmään, jolloin hän saa tiedon operaatioista tekstiviestitse ja voi tapauskohtaisesti päättää lähteekö mukaan k.o. hälytykselle vai ei. 

Paikan päällä on tarjolla omakustanteinen keittolounas, mutta koulutusmateriaalit, kahvit, Vapepa-liivi ja henkilökortti sisältyvät kurssimaksuun. 

Ilmoittautumiset kurssille viim. 2.4. https://www.lyyti.fi/reg/EtsintakurssiLappajarvi2022 , linkki löytyy vapepa.fi/tapahtumakalenteri.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 54 järjestön tai muun yhteistyötahon verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Auttajamme toimivat maalla, vesialueilla ja ilmassa. Vapepa-verkoston toiminta on vapaaehtoista, viranomaista tukevaa, pyyteetöntä, organisoitua ja koulutettua kansalaistoimintaa.

Vapepa-järjestöt toimivat yhdessä, jotta jokaisen järjestön osaaminen pystytään hälytystilanteessa hyödyntämään hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hälytystilanteessa vapepalaiset johtavat omaa toimintaansa. 

Kaikille avoin järjestöjen yhteenliittymä 

Vapepan toimintaan voi tulla mukaan jokainen, joka haluaa auttaa muita käytännönläheisellä tavalla. Vapepan jäsenjärjestöt järjestävät koulutuksen kaikille vapaaehtoisille. Järjestöt myös varustavat omat vapaaehtoisensa. Vuonna 1964 perustetussa Vapepassa toimii ympäri Suomen yhteensä noin 11 000 vapaaehtoista yli 1000 hälytysryhmässä. 

Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä ja koordinoi Vapepan toimintaa yleisen pelastuspalvelutoiminnan osalta. Suomen Meripelastusseura koordinoi vapaaehtoista meripelastustoimintaa ja Suomen Lentopelastusseura vapaaehtoista lentopelastustoimintaa. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.