Ukrainan pakolaisia autetaan Evijärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN kunnan tyhjiin vuokra-asuntoihin on yhteisvoimin kuntalaisten, yhdistysten, yritysten ja seurakuntien kanssa kalustettu ja varusteltu koteja Ukrainasta sotaa pakeneville. Asuntojen kalustus ja varustelu on saatu lähes valmiiksi, muutamia yksittäisiä puutteita asunnoissa vielä on.

Evijärven kunta antaa asunnot pakolaisten käyttöön noin kolmeksi kuukaudeksi ja huolehtii asuntojen ensimuonituksesta. Seurakunnat, yritykset ja yhdistykset ovat osallistuneet esimerkiksi kalustukseen sekä hygieniatuotteiden, apteekkituotteiden ja siivousvälineiden hankintaan.

–Sotaa pakenevien käyttöön on mahdollista ottaa lisää tyhjillään olevia asuntoja, sanoo kunnan kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä.

VAPAAEHTOISTA tavarankeräystä koordinoi Evijärven kunta yhdessä vapaaehtoisten kuntalaisten kanssa. Keräystä varten on perustettu julkinen Facebook-ryhmä ”Apua ukrainalaisille Evijärvellä”.

–Kaikkien halukkaiden on mahdollista liittyä ryhmään. Ryhmään päivitetään puuttuvia tavaroita ja tarvikkeita, tavara-avustuksia ei kerätä varastoon. 

Laajempi vaate- ja lelukeräys järjestetään erikseen myöhemmin, mikäli Evijärvelle asettuu isompi määrä sotaa pakenevia. Siihen saakka pyydetään ryhmässä täsmällisesti oikean kokoisia vaatteita ja kenkiä tai leluja ja muita tarvikkeita tietyn ikäiselle tarvitsijalle.

–On parempi, että lahjoitetut tavarat ja vaatteet menevät heti käyttöön. Ukrainasta saapuvilla on myös mahdollisuus käyttää SPR:n kirpputorien valikoimaa Seinäjoella ja Kokkolassa.

ENSIMMÄISET ukrainalaiset saapuvat mahdollisesti jo tällä viikolla. Ukrainalaisia varten tehdyt kodit otetaan käyttöön heti, mutta saapumisaikoja ei tiedetä ennakkoon. Evijärven kunta tekee yhteistyötä Evijärvelle ohjautuvien ukrainalaisten osalta ainakin Kauhavan kaupungin ja kaustislaisten kanssa.

–Monella alueellemme sijoittuvalla ukrainalaisella on sukulaisia tai tuttavia meillä päin, Syrjälä sanoo.

–Yhteisessä evijärveläisessä arjessamme voimme kaikki auttaa ukrainalaisia kotoutumisessa. Kohdatessamme uusia kuntalaisiamme ystävällisyys ja yhteisöllisyys onnistuu ilman yhteistä kieltäkin. Hyväksyvä asenne ja hymy vievät pitkälle.

AUTTAMISMAHDOLLISUUKSIA on paljon, ja päällekkäisten toimien välttämiseksi kannattaa ottaa yhteyttä kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälään.

Ukrainalaisten auttamiseen liittyvissä asioissa maahanmuuttoyhteyshenkilön puhelinnumero on 040 625 6566.

Palveluita Etelä-Pohjanmaalla asuville maahanmuuttajille: https://www.welcome2ep.fi/palvelut

Lisätietoja löytyy myös Sisäministeriön ja Maahanmuuttoviraston sivuilta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.