Rolls ja lähituotteiden kahvila virkistää Vimpelin tarjontaa

Elina Pyhälahti avaa Vimpelissä Rolls-ravintolan ja kahvilan. Liiketilan tyylikkäästi toteutetussa remontissa on käytetty paikallisten yritysten palveluita. Kuva: Rene Mattila.
MONEN vimpeliläisen toive aamusta iltaan auki olevasta ravintola-kahvilasta toteutuu, kun Pub Völjyn naapurissa Patruunantiellä vietetään perjantaina Rollsin ja kahvilan avajaisia.

–Valikoimassa ovat Rollsin lähes kaikki tuotteet ja niillä on avainlippu. Myös gluteenittomat ja vegaanit on huomioitu. Kevään aikana kahvilapuolelle tulee itse tehtyä tai lähellä

tuotettua suolaista ja makeaa sekä vohveliannoksia, irtojäätelöä ja erikoiskahveja, kertoo yrittäjä Elina Pyhälahti.

Ravintola on avoinna joka päivä aamupäivästä iltakahdeksaan tai -yhdeksään. Pyhälahti arvioi ravintolan tarjoavan töitä seitsemälle työntekijälle, ja ydinporukka on jo kasassa. Hän työskentelee itse päivisin Ruukilla, mutta iltaisin ja viikonloppuisin tilanteen mukaan myös ravintolassa. Kokemusta alalta on kertynyt vuosien varrella viikonloppu-ekstraajana Sopupelissä, Ristiviitosessa, Välilaskussa ja Lakis Areenalla.

Ravintola toimii tiloissa, jotka ovat olleet jo vuosia tyhjillään Siwan lopetettua toimintansa. Tyylikkäästi toteutetun remontin takana ovat perholaiset kirvesmiehet. Tasot ja kaapit on tehnyt Vimpelin Puutyö ja autokaista-luukun Tikli. Sisustus on suunniteltu itse.

–Sisustus alkoi hahmottua, kun kiertelimme katsomassa Rollseja eri paikkakunnilla. Kiinteistön omistaa Vimpelin kunta, ja haluan antaa kunnalle ison kiitoksen hyvästä yhteistyöstä, Pyhälahti toteaa.

Avajaisia vietetään tämän viikon perjantaina kello 11 alkaen. Sitä ennen keskiviikkona ja torstaina Rolls-ketjun kouluttaja tulee opettamaan työntekijöille tuotteiden valmistuksen.

Elina Pyhälahti palasi yrittäjän uralle yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Vuonna 2001 hän lopetti karkki- ja lahjatavarakaupan. Ajatus Rollsista oli jo jonkin aikaa itänyt mielessä, ja kun ketjun perustaja ja vetäjä Jouko Huumo kävi katsomassa liiketilat ja hyväksyi ne, Pyhälahti pani toimeksi.

Vuonna 1988 Seinäjoella avatusta Rollsista on kasvanut yli sadan ravintolan franchise-ketju. Se tarjoaa yksityisille yrittäjille valmiin toimintakonseptin ja muun muassa huolehtii valtakunnallisesta markkinoinnista.

–Itse markkinoin somessa, esimerkiksi facebookissa ja Instagramissa. Puhelimeen ladattavaan Rolls appiin tulee joka kuukausi vaihtuvat tarjoukset, Pyhälahti vinkkaa.

Hän ei koe kilpailevansa muiden Vimpelissä toimivien ravintolayritysten kanssa.

–Tarjonnassa pitää olla valinnanvaraa, ihmiset ovat nykyään vaativia. Onhan täällä monta hierojaa ja kampaajaakin. Yhtenä päivänä voi käydä pizzalla ja toisena Rollsissa. Vimpelissä on pöhinää, tämä on vireä kunta ja kaipaa uudistusta, Pyhälahti tuumii.

Anne Savela

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.