Purmojärven laturetki hiihdettiin loisto-olosuhteissa

Purmojärveläiset Aino Lahtinen ja Katri Kottari sekä takavuosien mestarihiihtäjä Sinikka Karvonen Evijärveltä ylistivät kilvan sekä hienoa hiihtopäivää, että hyviä latuja.
PURMOJÄRVEN laturetki saatiin hiihtää erinomaisissa olosuhteissa viime sunnuntaina. Sää oli loistava ja parempaa hiihtokeliä ei voi edes toivoa. Niinpä hiihtoväkeä alkoi kerääntyä Purmojärven laduille jo varhaisesta aamusta lähtien.

Isokankaan latuverkosto tarjosi sopivia hiihtoreittejä jokaiselle hiihtäjälle alkaen yhden kilometrin valaistusta ladusta aina 16 kilometrin lenkkiin vaihtelevassa maastossa. Haluamansa reitin voi valita parin kilometrin välein.

Hyvä oli sivakoida, kun Keijo Hautamäki latukoneineen oli juuri aamulla latuverkoston kunnostanut. Hiihtourakan jälkeen oli tarjolla kuumaa mehua ja makkaraa.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Kortesjärven Järvi-Veikkojen hiihtojaosto yhdessä Kauhavan kaupungin liikuntapalvelujen kanssa. Osallistujien kesken arvottiin 12 lahjakorttia Kesporttiin, Intersporttiin/K-Ryhmään, S-Ryhmään ja Hierontasoppiin. Arvonnan voittajien nimet eivät lehden painoon mennessä olleet vielä selvillä.

Menneinä vuosina vastaava laturetki, Purmojärvi hiihto, hiihdettiin osana Järviseudun alueen yhteistä hiihtotapahtumaa, johon kuului neljä osakilpailua. Kettusaari hiihto Evijärvellä, Kraatterihiihto Lappajärvellä ja Viinilaaksohiihtely Vimpelissä. Koronaepidemia viime kädessä tyrehdytti tämänkin tapahtuman. Ehkä kannattaisi vielä harkita sen uudelleen herättämistä. Onhan Purmojärven laturetken lisäksi ainakin Kettusaarihiihto ja Kraatterihiihto hiihdetty tänä talvena.

Mauri Jokela

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.