Yritystuet voivat nousta Järviseudulla ja Kuusiokunnissa

Ähtäriläinen kansanedustaja ja Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mikko Savola (kesk.) on tyytyväinen, että Kuusiokuntien ja Järviseudun seutukunnat ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön uudessa EU:n aluetukiesityksessä.

–Olemme jääneet aikaisemmin matalampien tukien alueeksi, kun maakuntarajan takana vastaavan kokoiset Keski-Suomen kunnat ovat saaneet korotettua tukea. Nyt tämä asia korjaantuu ja olemme samassa korotetun tuen niin sanotussa kakkosluokassa. Esityksen mennessä tällaisena maaliin voi pienyritys alueellamme saada jatkossa investointitukea 35, keskisuuri yritys 25 ja suuri yritys 15 prosenttia, Savola iloitsee.

Tukialueiden määrittelyyn alueilta on tarkasteltu ensisijaisesti bruttokansantuotetta ja työttömyysastetta maakunnittain ja seutukunnittain sekä tarvittaessa myös tarkemmalla aluejaolla.

Lisäksi on tarkasteltu myös muita kriteereitä kuten rakennemuutostilannetta, asukastiheyttä sekä laajempaa aluetalouden tarkastelua. Esitys perustuu kokonaisarviointiin ja siinä on painotettu aluetalouden näkökulmaa.

–Alhaisempi tukitaso alueemme ja verrokkikuntien välillä on ollut epäkohta, jonka korjaamiseksi on tehty paljon työtä ja jota on ajettu vuosien ajan. Erityiskiitos Elinkeinoministeri Mika Lintilälle, että asiassa päästään nyt eteenpäin, toteaa Savola tyytyväisenä.

Esitys valtioneuvoston asetukseksi alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta annetussa laissa tarkoitetuista tukialueista lähetettiin lausunnoille tänään ja lausuntoaikaa on kaksi viikkoa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.