Kuha-Suomen kalatalousryhmä aloittaa toimintansa – kalatalouden kannattavuuteen perehdytään myös Järviseudulla

AISAPARI ry ja Kuudestaan ry muodostavat yhdessä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Leader-ryhmien kanssa Kuha-Suomen kalatalousryhmän eli kalatalouden paikallisen toimintaryhmän, kalaleaderin. Etelä-Pohjanmaalla Kuha-Suomen kalatalousalue pitää sisällään Järviseudun, Suomenselän ja Lapuanjoen alueet.

Kalatalousryhmän tavoitteena on alueen kalatalouden kannattavuuden parantaminen, kalavesistä huolehtiminen ja jalostuksen edistäminen. Järvikala on ilmastoystävällistä ruokaa, jonka osuus kuluttajien lautasilla on vielä pieni – kasvupotentiaalia siis on.

Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt alueen kehittämisstrategian, ja toiminta pääsee alkamaan vielä tänä keväänä. Ryhmälle haetaan parhaillaan aktivaattoriksi kalatalouden osaajaa, joka vastaa alueen yritysten ja yhteisöjen neuvonnasta, aktivoinnista sekä hankehakemusten käsittelystä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.