Lappajärven teknisen valiokunnan lausunto rakennustarkastaja kunnallisvalituksesta

Julkaistu:

VAASAN hallinto-oikeus on pyytänyt lausuntoa Lappajärven tekniseltä valiokunnalta koskien rakennustarkastaja Virpi Tiaisen tekemästä kunnallisvalituksesta. Koko valitusprosessi on seurausta Lappajärven kunnan rakennustarkastajan esittämästä vaatimuksesta, jossa velvoitetaan kuntaa hakemaan rakennuslupa Lappajärven kunnan omistaman kiinteistön rantalaituriin kiinnitetylle olleelle saunalautalle. Saunalautan omistaa Järviseudun koulutuskuntayhtymä Jami.  

Koska Lappajärven kunta ei poistanut saunalauttaa omistamastaan laiturista, rakennustarkastaja esitti tekniselle valiokunnalle käynnistämäänsä hallintopakkomenettelyyn liittyen uhkasakon asettamista Lappajärven kunnalle. Tekninen valiokunta poisti 21.9.2021 asian kokouksen asialistalta. Asian poistamisesta johtuen rakennustarkastaja teki oikaisuvaatimuksen tekniselle valiokunnalle. Lappajärven kunnan tekninen valiokunta hylkäsi 19.10.2021 rakennustarkastajan tekemän oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen hylkäämisen jälkeen rakennustarkastaja teki 18.11.2021 valituksen hallinto-oikeudelle. 

Lausunnossaan hallinto-oikeudelle tekninen lautakunnan näkemyksen mukaan rakennusluvan vaatiminen Lappajärven kunnalta on perusteeton, koska kunta ei omista kyseessä olevaa saunalauttaa. Saunalautan omistaja, Järviseudun koulutuskuntayhtymä, on poistanut 26.10.2021 saunalautan Lappajärven kunnan omistamalta laiturilta naapurikuntaan Vimpeliin. Tekninen valiokunta katsoo näin olleen sanktioiden menettäneen merkityksensä eikä asiallisia perusteita hallinto-oikeudelle tehtävälle valitukselle enää ole. 

Täydelliseen lausuntoon liitteineen voi tutustua Lappajärven kunnan kotisivuilla. 

Lausunnossa todetaan lopussa: ”Teknisen valiokunnan näkemyksen mukaan saunalautta oli tarkoitettu tavanomaiseen veneilyyn. Trafi on sen tarkastanut ja se on rekisteröity 15.5.2021 moottoriveneeksi, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on vapaa-aika.” 

Tekninen valiokunta päättää esittää Vaasan hallinto-oikeudelle, että rakennustarkastaja Virpi Tiaisen tekemä kunnallisvalitus hylätään lausunnossa esitetyin perustein. Puheenjohtajan tekemä päätösehdotus hyväksyttiin valiokunnassa.   

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.