Pub Völjyn ensi-illassa riitti tunnelmaa ja lattianpesua

Jarkko Nygård ja Sakari Nygård lähtivät sivutoimisesti uusille urille ja perustivat Vimpeliin Pub Völjyn. Kevään aikana tarjolle tulee myös pubiruokaa. Varsinaiset avajaiset pidetään, kun terassikausi alkaa. Kuva: Rene Mattila

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SAKARI NYGÅRD myi perjantai-iltana Vimpelissä avatun Pub Völjyn ensimmäisen oluen.

–Tunnelma oli hyvä. Jotkut tulivat kaulailemaan ja sanoivat, että mukavaa, kun avasitte pubin. Ihmisiltä roiskui vähän liköörejä lattialle, joten pesin lattian illan aikana kolme kertaa, Sakke naurelee.

Völjyyn kertyi asiakkaita illan aikana kiitettävästi ja ilta sujui ongelmitta.

–Kyllä nuoret osaa käyttäytyä.

Baarimikkona ja -marina olivat toinen pubin yrittäjistä, Saken veljenpoika Jarkko Nygård, sekä Maritta Hurmerinta, jolla on pitkä kokemus ravintolatyöstä. Jarkko toteaa, että ilta kului kiireessä tiskatessa ja olutta kaadellessa. Hän oli anniskelemassa ensimmäistä kertaa elämässään.

–Olen halunnut tämmöistä yritystä kauan, joten onneksi homma osoittautui ihan mukavaksi – kunhan selvisin alkujärkytyksestä, Jarkko pohtii.

Valomerkki tuli koronarajoitusten vuoksi jo kello 23, mutta loppukuusta rajoitukset mahdollisesti kevenevät tai poistuvat. Varsinaiset avajaiset pidetään keväällä, kun terassilla tarkenee.

TALVIAIKAAN pubi on auki perjantai- ja lauantai-iltaisin. Nelimarkassa ahkerasti kahvitteleva miesporukka on toivonut, että pubissa voisi käydä lauantaisin päiväkahvilla. Asia on Nygårdeilla harkinnassa. Kesällä pubi on auki viikonloppujen lisäksi myös pesisiltoina.

Pubissa lauletaan edelleen karaokea kuten edeltäjän, Pub Applejackin, aikoihin. Jos terassia laajennetaan kesällä, sieltä saattaisi löytyä tilaa esiintyville artisteille.

–Kevään edetessä Sopupelin ja Ristiviitosen aikainen keittiö otetaan käyttöön. Luvassa on pubiruokaa: ranskalaisia, burgereita, wingsejä, pitsaa, miehet kertovat.

Varaston uumenista keittiöön on siirretty edellisen yrittäjän Lapista ostaman konkurssipesän pitsauuni ja tavallinen uuni.

Pub Völjyn valokyltin on tehnyt Jussi Försti Evijärveltä. Ikkunaan on tulossa teippaus, joka estää näkyvyyden ulkoa sisälle, mutta toisinpäin näkyvyys toimii.

–Lähimmiltä pienpanimoilta on tarkoitus ottaa valikoimiin oluita, Jarkko suunnittelee.

TIKLILLÄ aluevastaavana toimivalla Jarkko Nygårdilla ei ole ennen ollut omia bisneksiä.

–Pubiyrittäjyys on kiinnostanut jo useamman vuoden ajan. Kun Applejackin omistaja tarjosi minulle valmista pakettia, ei tarvinnut kauan miettiä.

Kumppaniksi lähteneellä Sakari Nygårdilla on noin neljänkymmenen vuoden ura yrittäjänä muun muassa kuljetus- ja teollisuusmaalausaloilta.

Molemmat ovat joutuneet perehtymään Suomen tarkkaan alkoholilainsäädäntöön suorittaessaan anniskelupassit. Yrityksen toimitusjohtajalla, Jarkolla, on myös anniskelupaikan vastaavan hoitajan paperit.

–Minä olen enemmän talonmiestyyppi, pidän paikkoja kunnossa, haen tavaraa ja välillä myynkin. Jarkko hoitaa paperihommia ja myyntiä, Sakke kuvailee.

Hän sanoo, että vastaan otetaan kaikenlaisia ehdotuksia, kunhan ei oikein ”julmia” ehdoteta. Pubi-iltaan halajaville varatuille miehille hänellä on vinkki.

–Emäntää voi yhden kerran petkuttaa sanomalla, että pojat lähtee kalaan, saanko minä mennä Völjyyn.

Anne Savela

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.